Wifi Chromecast wijzigen – Reset of verwijder wifi-netwerk

Wil je de wifi van jouw Chromecast wijzigen en verbinden met een nieuw wifi-netwerk? In dit artikel lees je hoe je het wifi-netwerk van de Chromecast kan resetten en verwijderen via de Google Home app.

Als je problemen hebt met het streamen of casten via jouw Google Chromecast, moet je soms opnieuw verbinding maken met het wifi-netwerk. Het kan ook voorkomen je een nieuw wifi-netwerk hebt gekregen, doordat je bijvoorbeeld van KPN naar Ziggo bent overgestapt of andersom. In elk geval moet je bij het veranderen van jouw wifi het wifi-netwerk voor de Chromecast wijzigen en opnieuw instellen.

Het wifi-netwerk voor Chromecast wijzigen

  1. Open de Google Home-app.
  2. Selecteer Chromecast.
  3. Ga naar de instellingen via het tandwiel.
  4. Druk op het wifi-netwerk in de apparaatinstellingen.
  5. Druk op Dit netwerk vergeten.
  6. Bevestig keuze door op Wifi-netwerk vergeten te drukken.

Het wifi-netwerk wordt nu verwijderd. Het vergeten van het wifi-netwerk kan even duren. Als het gelukt is wordt je doorgestuurd naar de begin pagina van de Google home app.

Je kunt vervolgens opnieuw verbinding maken met een nieuw wifi-netwerk door de Chromecast opnieuw in te stellen. Het is niet mogelijk om het wifi-netwerk te veranderen via de Google Home app zonder de Chromecast opnieuw in te stellen.

Chromecast wifi-netwerk verwijderen

Als je het wifi-netwerk wilt verwijderen zonder de Google Home-app is het ook mogelijk om de Chromecast te resetten. Dit kan handig zijn als je niet beschikt over de Google Home app waar de Chromecast op staat aangesloten. Bij het resetten van de Chromecast worden alle wifi-instellingen verwijderd.

Als je wilt weten hoe je dit doet, kan je de stappen volgen in het artikel: Chromecast resetten.

Het je problemen met het wijzigen of verwijderen van je wifi-netwerk? Of lukt het niet om je Chromecast opnieuw te installeren? Laat een reactie hieronder achter en ik probeer jou te helpen het probleem op te lossen.

Delen

Gepubliceerd door

Koen Knol

Frontend Developer met een passie voor online ondernemen, affiliate marketing, SEO, social media & tech.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *