Google Chromecast resetten naar fabrieksinstellingen

Als je problemen met de Chromecast hebt, is het vaak het beste om het apparaat te resetten en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Na het resetten van de Chromecast, kun je hem eenvoudig opnieuw installeren.

Wanneer moet je de Chromecast resetten?

 • Problemen bij het streamen via de Chromecast.
 • Al de Chromecast niet gevonden kan worden.
 • Als je de Chromecast wilt verkopen.
 • Bij het kopen van een 2e hands Chromecast
 • Bij het aansluiten van een nieuw WIFI-netwerk.

Het onderstaand stappenplan voor het resetten van de Chromecast is voor de 1e, 2e en 3e generatie Chromecast. De stappen die je moet doorlopen voor het resetten van het apparaat, kunnen iets afwijken bij de verschillende versies. Het verschil zit voornamelijk in de kleur van het knipperende lampje en de positie van de reset button op het apparaat.

Als je problemen hebt met het vinden van de reset button, kan je een reactie achterlaten op deze handleiding of even op google afbeeldingen zoeken naar ‘reset button chromecast + versie chromecast’.

Tip: Wil je de voortgang van het resetten van de Chromecast bekijken? Zet jouw TV op het juiste HDMI kanaal van de Chromecast.

Een Chromecast resetten

 1. Zorg ervoor dat de Chromecast is aangesloten op het stroom.
 2. Druk de reset knop van de Chromecast voor 25 seconden in.
 3. Laat de reset knop los, nadat het witte led lampje begint te knipperen.

De Chromecast wordt nu gereset en teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Nadat de Chromecast gereset is, is het weer mogelijk om de Chromecast te installeren.

Reset Chromecast via Google Home app

 1. Open Google Home app.
 2. Selecteer de Chromecast.
 3. Ga naar Apparaatinstellingen via het tandwiel.
 4. Kies Apparaat verwijderen > Terugzetten op fabrieksinstellingen > Terugzetten op fabrieksinstellingen.

De apparaatinstellingen van de Chromecast worden nu gereset naar de fabrieksinstellingen en het apparaat wordt verwijderd van het gekoppelde huis.

Wil je na het resetten de Google Chromecast weer opnieuw instellen? Volg onze handleiding Chromecast installeren met het stappenplan voor het instellen van de Chromecast.

Problemen resetten Chromecast

In sommige gevallen gaat er iets mis bij het resetten van de Chromecast en lukt het niet om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Een aantal punten die ervoor kunnen zorgen dat het resetten niet goed gaat:

 • Apparaat is niet aangesloten op het stroom.
 • Reset button is niet lang genoeg in gedrukt (ten minste 25 secondes).
 • Reset button tijdens het resetten tussentijds per ongeluk losgelaten.

Mocht het resetten via het apparaat niet lukken, probeer het dan eens via de Google Home app. Als beide methodes niet lukken, is het ook mogelijk dat de Chromecast defect is en niet meer gereset kan worden. Dit is misschien de tijd om toch de nieuwste versie: Chromecast 4 te kopen.

Mocht je nog vragen hebben of problemen hebben bij het resetten van de Google Chromecast. Laat hieronder een reactie achter en we zullen proberen jouw te helpen bij het resetten.

Delen