Verschillen Chromecast met Google TV (HD & 4K), V3 en Ultra

FeatureChromecast v3Chromecast met Google TV (HD)Chromecast met Google TV (4K)Chromecast Ultra
Resolutie1080p1080p4K4K
HDRNeeNeeJaJa
Interne opslagNee8 GB8 GBNee
Remote controlNeeJaJaNee
ProcessorMarvell Armada 1500 Mini Plus 88DE3006Amlogic S905X3Amlogic S905X3Ambarella A12
AfstandsbedieningNeeJaJaNee
Ingebouwde Google AssistantNeeJaJaJa
Ondersteuning voor Dolby Vision en AtmosNeeNeeJaJa
Dual-band Wi-FiJaJaJaJa
Ethernet-poortNeeJaJaJa
ConnectiviteitHDMI, micro-USBHDMI, Ethernet, USB-CHDMI, Ethernet, USB-CHDMI, Ethernet, USB-C
Afmetingen51.9 x 51.9 x 13.49 mm96 x 96 x 20 mm96 x 96 x 20 mm51.9 x 51.9 x 13.49 mm
Gewicht39 g113 g113 g39 g
Jaar van lancering2015202020202016
Prijs€39,-€49,-€59,-€79,-
Verschillen tussen verschillende Chromecast versies

Chromecast v3

De Chromecast v3 is de opvolger van de Chromecast v2. Het ondersteunt Full HD-resolutie (1080p) en is een betaalbare manier om content naar je TV te streamen. Het bevat geen ingebouwde opslag of afstandsbediening, dus je moet content via je smartphone of tablet bedienen.

Chromecast met Google TV (HD)

De Chromecast met Google TV (HD) is een nieuwe versie van de Chromecast met Google TV die speciaal is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare manier om content naar hun TV te streamen. Het ondersteunt Full HD-resolutie (1080p) en heeft dezelfde ingebouwde 8 GB interne opslag en afstandsbediening als de Chromecast met Google TV (4K), maar heeft geen ondersteuning voor HDR.

Chromecast met Google TV (4K)

De Chromecast met Google TV (4K) is de opwaardering van de Chromecast met Google TV (HD). Het heeft dezelfde ingebouwde 8 GB interne opslag en afstandsbediening, maar ondersteunt nu 4K-resolutie en HDR. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compleet entertainment platform en de beste beeldkwaliteit.

Chromecast Ultra

De Chromecast Ultra is de premium versie van de Chromecast. Het ondersteunt 4K-resolutie en HDR en bevat een snellere processor dan de andere Chromecast-modellen. Het bevat echter geen ingebouwde opslag of afstandsbediening, dus je moet content via je smartphone of tablet bedienen.

Conclusie verschillen Chromecast

In tegenstelling tot de Chromecast v3 en Chromecast Ultra, bevatten beide modellen van de Chromecast met Google TV (HD en 4K) een ingebouwde afstandsbediening en interne opslag. Ze ondersteunen ook Dolby Vision en Atmos, wat betekent dat ze een hogere kwaliteit audio en video bieden. Beide modellen beschikken ook over een Ethernet-poort en ingebouwde Google Assistant, wat het streamen en zoeken naar content eenvoudiger maakt.

Als je op zoek bent naar de allerbeste beeld- en geluidskwaliteit, dan is de Chromecast Ultra de beste keuze. Het bevat de snelste processor en ondersteunt Dolby Vision en Atmos. Als je echter op zoek bent naar een compleet entertainment platform en niet bereid bent om veel geld uit te geven, is de Chromecast met Google TV (4K) een goede keuze.

Delen

Gepubliceerd door

Koen Knol

Frontend Developer met een passie voor online ondernemen, affiliate marketing, SEO, social media & tech.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *