Google Chromecast naam veranderen via Google Home app

Als er meerdere Chromecast-apparaten zijn aangesloten in jouw huis op het WIFI-netwerk, is het handig om de naam van de Chromecast te veranderen. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk streamt naar de verkeerde Chromecast.

Tijdens de installatie van de Chromecast is het ook al mogelijk om de naam van de Chromecast te wijzigen. In sommige gevallen wil je de Chromecast snel installeren en later pas de naam wijzigen.

Bij het kiezen van de naam voor het apparaat is het handig om de locatie van de Chromecast te kiezen en eventueel jouw naam of versie van de Chromecast. Je kan hierbij denken aan namen, zoals:

  • Chromecast Woonkamer Koen
  • Chromecast Ultra slaapkamer

Natuurlijk is het geheel je eigen keuze welke herkenbare (of grappige) naam jij jouw Chromecast wilt geven.

De onderstaande stappen voor het wijzigen van de naam van de Google Chromecast zijn geschikt voor alle versies van Chromecast. Het is belangrijk dat je de Google Home app update naar de laatste versie via de App store of Play store.

Naam wijzigen van Chromecast

  1. Open Google Home app.
  2. Selecteer de Chromecast.
  3. Ga naar Apparaatinstellingen via het tandwiel.
  4. Druk op de Naam.
  5. Wijzig de naam en kies Opslaan.

De naam van jouw Chromecast is nu gewijzigd. Als je vanaf nu iets gaat streamen, kun je de nieuwe naam van jouw apparaat kiezen.

Heb je problemen met het veranderen van de naam van jouw Google Chromecast? Laat een reactie achter en we proberen jou te helpen bij het wijzigen.

Delen

Gepubliceerd door

Koen Knol

Frontend Developer met een passie voor online ondernemen, affiliate marketing, SEO, social media & tech.

Een gedachte over “Google Chromecast naam veranderen via Google Home app”

  1. Ik heb een nieuwe Chromecast met AB die ik volledig via Google Home heb geïnstalleerd. Nu wil de bestaande naar de slaapkamer verhuizen. Google Home herkent hem en hij werkt ook, maar ik wil bij de instellingen in Google Home de naam wijzigen (ik heb nu 2 Chromecasts met dezelfde naam). Maar, wijzigen lukt niet. In het scherm instellingen verschijnt er niets. Wat kan ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *