Handleiding Chromecast installeren op de TV

Het is niet moeilijk om de Chromecast te installeren op de TV. Met deze handleiding kan je eenvoudig de installatie doorlopen en beginnen met het streamen van media naar jouw TV.

Stappen voor het instellen van de Chromecast

1. Sluit de Chromecast aan op een vrije HDMI poort van jouw TV. Als dit niet past is het mogelijk om de HDMI-extender te gebruiken. Sluit de Chromecast ook aan op een voedingsbron, zoals een stopcontact met een voedingskabel of door middel van een USB-poort in de TV.

2. Als alles is aangesloten moet de TV op de juiste HDMI ingang gezet worden waar de Chromecast is aangesloten. Meestal kan door het knopje “source” op de afstandsbediening de TV op de juiste bron gezet worden. Je krijgt vanzelf het startscherm van de Chromecast te zien als de TV op de juiste bron staat.

3. We gaan nu verder met het maken van een verbinding met de Chromecast. Ga naar chromecast.com/setup en download de app of extensie die wordt aangegeven en accepteer de voorwaarde indien nodig. (via windows is de browser Chrome genoeg).

4. Selecteer jouw Chromecast uit de lijst met apparaten en kies instellen. Als je vervolgens nog een keer doorgaan kiest wordt de connectie gemaakt en krijg je een code op de TV en op jouw apparaat te zien. Controleer of deze code overeenkomst en druk op “ik zie deze code”, “dat is mijn code” of “accepteren”.

5. Maak verbinding tussen uw Chromecast en het WIFI-netwerk. Klik op (netwerk) instellen en vul alle gegevens van het WIFI netwerk in. Het is hier ook mogelijk om de naam van de Chromecast te wijzigen.

6. De installatie is voltooid en je kan beginnen met streamen! Hopelijk is het installeren van de Chromecast gelukt en kan je beginnen met het streamen van muziek, video’s, foto’s en meer. Sommige stappen kunnen verschillen per apparaat waarmee het ingesteld wordt.

Handleiding Chromecast installeren via Android of iOS

De onderstaande video van Google geeft een duidelijk uitleg met stappen hoe de Google Chromecast kan worden ingesteld via een telefoon met android, iOS, zoals een iPhone, Samsung of Windows Phone.

Chromecast installeren Google Home app

Het is heel eenvoudig om de Chromecast te installeren via de Google Home app op jouw iOS of Android apparaat. Volg de volgende simpele stappen om de Chromecast te installeren:

 1. Download de Google Home app via de App Store of Google Play store
 2. Zorg dat je mobiel op hetzelfde WIFI netwerk zit als waarvoor je de Chromecast wil instellen
 3. Open de Google Home app, druk op de knop “Toevoegen +” > Apparaat instellen > Nieuwe apparaten instellen
 4. Kies het Google account en het huis waarvoor je de Chromecast wil vinden
 5. Geef toestemming voor locatie services en locatie toegang
 6. De Google Home app zal zoeken naar apparaten in de buurt, klik het apparaat aan en klik op volgende.
 7. De app maakt nu verbinding met de Chromecast voor de configuratie
 8. Er zal een code worden getoond op de televisie. Klik op “ja” als de code op jouw televisie ziet.

Let erop bij het installeren van de Chromecast dat je televisie op de juiste HMDI kanaal staat en dat jouw telefoon verbonden is met het goede WIFI netwerk.

In sommige gevallen moet je de Chromecast eerst resetten en terugzetten naar de fabrieksinstellingen, voordat je hem opnieuw kan installeren. Je kan hiervoor onze handleiding Google Chromecast resetten gebruiken.

Vragen over het installeren van de Chromecast?

Is het nog niet helemaal gelukt met je Chromecast instellen? Laat een reactie achter en we proberen jou te helpen met het installeren van de Google Chromecast. Wat vonden jullie van deze handleiding voor het installeren van de Chromecast op de TV?

Delen

269 gedachten over “Handleiding Chromecast installeren op de TV”

 1. bij het streamen van de tablet fotos naar tv zegt hij dat de foto iets met backup. dit gedaan maar nogsteeds niet.
  WAT DOE IK FOUT !!!!!!!??

   1. Onmogelijk de Chromecast te installeren. Krijgen de code en op TV en op GSM doch op tv verschijnt steeds bericht : kan geen verbinding maken met WIFI. Controleer of je netwerknaam en wachtwoord correct zijn.

    1. Hi Marijke,

     Ja dit is mogelijk, zodra je de Chromecast heb ingesteld. Kan je met elke telefoon op hetzelfde WIFI netwerk streamen naar jouw TV.

 2. Goedenavond,

  Ik ben een complete leek op dit gebied maar ik heb wel interesse in de chromecast2. Voordat ik hem aanschaf wil ik graag weten of mijn apparatuur hiermee om kan gaan.
  Ik heb een smartphone Huawei G615 (2 jaar oud) met de androidversie 4.0.4. Verder een modem/router van UPC/Ziggo de TC7200 en mijn tv is een Philips 42PFL9632D10 (7 jaar oud).

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groeten,
  Eric

  1. Goedenavond Eric,

   Jouw televisie heeft in ieder geval een HDMI ingang, dus dit zal geen problemen opleveren. Hiervoor is de Chromecast juist gemaakt, om elke TV in een slimme TV om te toveren. De Chromecast maakt verbinding met jouw WIFI netwerven, dus het maakt niet uit welke router/modem je heb. De snelheid van het streamen is wel afhankelijk van de snelheid van jouw internet, maar met de nieuwe Chromecast zal dit veel sneller zijn dan met de oude Chromecast.

   De oudere android versie kan er wel voor zorgen dat sommige functionaliteiten, zoals het volledig casten van je scherm niet mogelijk is. De gewone Chromecast app wordt ondersteund vanaf android 4.0.3 en hoger, dus je kan wel gewoon streamen. Daarnaast zou je even bij de apps die je zou willen gebruiken, moeten kijken of jouw android versie wordt ondersteund. Maar over het algemeen moet jouw apparatuur dus geen problemen opleveren.

   Hoor graag of alles naar behoren werkt als je hem heb gekocht.

   Fijne avond!

   1. hi Admin,

    De Philips van Eric (in 2015) wat ik ook hedendaags heb (model 2007) heeft 3 hdmi ingangen, maar volgens Philips zijn deze voorzien van hdmi1.2 ingangen en is de chomecast niet geschikt voor de oude hdmi1.2 ingang. “Goed” bezig Philips met de lcds

    1. dus met een philips tv van zo’n 7 jaar oud met de 3 ingangen hdmi zal het niet lukken ? ben er al dagen mee bezig maar chromecast wil nt verbinden met internet heb hem al op alle 3 de hdmis geprobeerd Brrrr kom zot

  2. Hi Eric, wellicht heb je het al gekocht inmiddels. Heb ook hetzelfde PHILIPS tv en hij blijft haperen. Philips gebeld en ze geven aan dat het een oud toestel is en dat de Chromecast daarom niet werkt!! Dus geef mij maar geen Philips dat slecht scoort op LCDs.

 3. ik heb een chromecast gekocht die al is gebruikt door iemand nu staat de gegevens van die in de cast hoe krijg ik die gegevens er uit en die van mij er in.

  1. Hi Aukes,

   Je kan het resetten door de button op de Chromecast 25 seconden in te drukken, totdat die begint te knipperen. Daarna de power kabel verwijderen voor een paar seconden en vervolgens opnieuw aansluiten.

   Hopelijk lukt het hiermee, succes!

  2. chrome kast uit de tv halen batterij helemaal leeg laten lopen …..bij mij is de voedingstekker kapot dus heb er n andere op gezet nou loop tie goed dan opladen in de tv wifi aanzetten en dan ff op Google google playChrome kast opnieuw installeren O heb ik t gedaan want mn voeding de het nieten er ging ook geen lampje branden die knop It naast de voeding input………..

  1. Heb je dit probleem ook bij het streamen van telefoon naar Chromecast? En heb je dit bij verschillende apps?

   Je zou in ieder geval even bij de schermresolutie van de TV kunnen kijken.

 4. Hallo het lijkt mij een top apparaat alleen loopt mijn audio niet synchroom terwijl dit bij bijvoorbeeld de mediabox het wel synchroom loopt.. beide via optical
  ook de tv boven het zelfde probleem.. meedere films ook via kodi maar niks loopt lekker gelijk.
  product staat nog geen meter van de router af en heb 200 mbits dus daar ligt het niet aan. waaraan wel >? bvd

  1. Hmm vreemd probleem, nog niet eerder gehoord. Weet je zeker dat het aan de Chromecast ligt en niet aan de films via Kodi? Heb je dit probleem ook via bijvoorbeeld een Youtube app?

 5. Ik heb Chromecast geinstalleerd op de Samsung TAB 3 tablet ik heb ook al via YouTube kunnen kijken via de TV maar nu ik hem weer opstart kan ik met geen mogelijkheid weer het beeld van de tablet op de TV zien, ik doe waarschijnlijk iets niet goed, maar wat? Ik kreeg toen iets van casten in beeld op de tablet, dat zie ik nu ook niet meer.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

 6. Goede middag, wij chromecast 2.maar er is een probleem de film loopt een aantal minuten tussen de 5 en 10 minuten dan komt onder in beeld laden.Dan laad het weer tot 100% en gaat de film weer verder.zeer irritant wat zou het probleem wezen en hoe kunnen we dit zelf op lossen?

  1. Meestal heeft dit ermee te maken dat de verbinding van de WIFI niet sterk genoeg is.. Je zou een extra WIFI versterker kunnen kopen. Heb je ook soms problemen met andere apparaten die slechte verbinding hebben?

 7. Beste, Hebben 2 x een chromecast op onze Philips tv aangesloten. Tijdens het opstarten gaat deze al uitvallen, dus voordat er verbinding via wifi wordt gemaakt. Hdmi werkt goed met overige apparaten, enkel met chromecast miet. Chromecast werkt wel op een andere tv. Waar kan dit aan liggen? Is het misschien een impedantie probleem?

 8. ik heb geen wifi thuis, maar internet op mijn telefoon. Kan ik mijn wifi van de telefoon gebruiken om te casten?

  Vast bedankt voor jullie reachtie

  1. Het is mogelijk door middel van een persoonlijke hotspot op je telefoon. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, dus weet niet hoe goed dit werkt. Het streamen via je telefoon zal wel veel dataverkeer van je bundel kosten, dus hiermee moet je rekening mee houden.

   Hier een youtube filmpje over hoe je het instelt: https://www.youtube.com/watch?v=gyOGKg7ZHbs

 9. Hallo,

  Net aangeschaft en aangebracht op mijn oude hifi.
  Soms duurt het “verbinden” heel lang. Ik heb gekeken bij instellingen en heb de volgende optie “aan” gezet: “volledig dynamisch bereik….voor AVR en hifisystemen.”
  Ik weet niet wat het inhoudt. Weet u het?

 10. Ik heb de chromecast2 aangesloten op mijn tv en dat werkt. Ik heb de app op mijn laptop geïnstalleerd en mijn wifi kenbaar gemaakt en toch krijg ik geen verbinding. Wat moet ik nog meer doen?

 11. Mijn chromecast heeft altijd gefunctioneerd. Op mijn tv komt op het scherm te staan “Chromecast woonkamer”.
  Als ik nu vanuit mijn tablet op het icoontje druk naar Chromecast woonkamer. Dan kreeg ik te zien “chromecast woonkamer” en functioneerde alles. Als ik nu op het icoontje klik dan krijg ik te zien op mijn tablet “STB 1” en gebeurd er niets. Hoe kan ik dit verhelpen?

  1. dit heb ik precies hetzelfde, heeft iemand hier al een oplossing voor. Ik probeer vanaf een macbook air17 te verbinden. Zelf vermoed ik dat het in de instellingen te vinden is want op hdmi4 waar de chromecast op zit staat nog steeds de naam van de chromecast op het scherm

 12. Hallo, ik heb chromecast 2 via mijn Android telefoon geïnstalleerd en werkt perfect,nu wil ik op een tweede Android toestel ook kunnen casten maar hoe stel ik dat in?heb app chromecast geïnstalleerd maar werkt niet en krijg niet het bekende icoontje.
  Alvast dank

 13. Ik probeer de chromecast 2 te installeren maar ik krijg de melding “kan geen verbinding maken,controleer uw wifi instellingen”.

  Wat moet ik dan controleren ?

 14. Als ik de Chromecast wil instellen via de app op mijn telefoon dan wordt de wifi automatisch uitgeschakeld. Het instellen lukt dan niet omdat de telefoon geen verbinding kan maken met de Chromecast. Zodra ik de app sluit is de wifi weer beschikbaar. Heeft iemand enig idee hoe dit komt?

 15. Ook ik heb een Chromecast2 aangeschaft en na vele pogigen
  Geen verbinding gekregen met WiFi.
  Code geeft aan dat de TV Sony bravia wordt herkend.
  Modem = V8 KPN. Alle apparaten printers TV Ipad werken wel goed.

 16. Hallo,

  Ik heb mijn chromecast opnieuw geinstalleerd met fabrieksinstellingen omdat ik ineens niet meer op een andere tv kon casten. Hij kan geen apparaat vinden. Wanneer hij wel het apparaat vind vraagt hij op een code, deze code sla ik op die ik op tv zie maar deze kan dan uiteindelijk toch geen verbinding maken.
  Wat kan ik doen?

  Groetjes Eef

  1. Hallo Heiko,

   Je zou een HDMI splitter kunnen overwegen, maar ik heb geen ervaring of dit kwaliteitsverlies zal opleveren of niet..

   Anders zou je moeten kijken of je 1 HDMI poort vrij kan krijgen..

  2. staat je tv er wel tussen de lijst waar hij op afgespeeld moe worden

   op een verloop van 1 na 2 hdmi poorten bij de media markt denk 15 euro ofzo dan moet ie goed Ijn

 17. Ik probeer de chromecast te installeren maar lukt niet. Hij vindt wel diverse netwerken, maar kan geen verbinding maken. Steeds de tekst “er is iets mis gegaan controleer netwerkinstellingen en probeer opnieuw”. Heb hem al eens gereset, maar weer hetzelfde. Wat kan er fout zijn ?

  1. Hij vind dus jouw netwerk wel, maar kan de Chromecast niet verbinden? Heb je ook problemen met gewoon internetten, qua snelheid of weleens geen verbinding krijgen? Heb je de WIFI ook al gereset?

 18. Eerst geen probleem gehad maar nu pakt de chromecast de WiFi niet meer en geeft mijn iPad aan dat de chromecast niet meer kan communiceren met mijn WiFi. Volgens KPN ligt dit niet aan mijn WiFi kam het de chromecast zijn die kapot is? Hij is net nieuw..

  1. Het lijkt mij sterk dat jouw nieuwe Chromecast kapot is. Heb je al geprobeerd om de WIFI te resetten. Zou je voor de zekerheid ook jouw Chromecast kunnen resetten?

   “Je kan het resetten door de button op de Chromecast 25 seconden in te drukken, totdat die begint te knipperen. Daarna de power kabel verwijderen voor een paar seconden en vervolgens opnieuw aansluiten.”

   Laat even weten of het hierna is opgelost!

 19. Het is mij wel gelukt om verbinding te krijgen tussen Chromecast 2, Samsung flat screen en mijn Huawei G630 mobiel. Ik kan Chromecast-apps gebruiken, – het Chromecast-icoontje verschijnt- die te zien zijn op het tv scherm.
  Probleem: Met Google foto kan ik de foto’s van mijn mobiel, niet overbrengen naar de tv. Het probleem is dat in Google foto het Chroomcast-icoontje ontbreekt.
  Kan iemand mij aangeven hoe ik de foto’s vanuit mijn mobiel op het tv-scherm krijg?
  Alvast een vriendelijke dank en groet, Ricardo.

 20. ik heb een nieuwe computer met windows 10 en een nieuwe experiebox van kpn.Met het installeren van een nieuwe chromecast kan ik mijn nieuwe wachtwoord van wifi niet veranderen.
  Hoe moet dat?

 21. Net nieuwe chromecast 2 aangeschaft, alles werkt prima behalve dat het beeld van de tv niet volledig gevuld word er blijven zwarte balken aan de zijkanten. Het gaat om een fullhd tv met hdmi. Kan ik dit ergens instellen? Alvast bedankt.

 22. Hallo,

  Ik heb de chromecast aangeschaft voor tv kijken via de beamer. Nu krijg ik regelmatig dat het beeld stil blijft staan. Krijg ook de foutcode 2. Als ik dan het casten stopzet en weer opnieuw start gaat hij weer verder. Op het moment dat ik casten stopzet, gaat direct het programma waar ik naar kijk op mijn telefoon verder. Ik heb de chromecast al opgeruild, ik dacht dat het daar aan lag. Wifi verbinding is sterk, ik heb een Devola extender via de stopcontact. Maar rechstreeks via mijn router heb ik dat probleem ook.

 23. Hallo, ik heb alle stappen van de installatie doorgenomen en het is goed gegaan. Alleen de laatste stap kom ik niet voorbij. Er wordt maar geen verbinding gemaakt met mijn wifi waardoor er geen connectie met de chromecast kan ontstaan. Mijn wifi doet het prima. Ik heb mijn router en de chromecast een reset gegeven maar dit heeft het ook niet opgelost. Wat kan ik nu nog doen om de chromecast te installeren?

 24. Ik heb een vraag over de Chromecast.
  Is het mogelijk om hetgeen op je android scherm staat 1op1 op je tv door te zetten.
  Met andere woorden, gewoon op de tv zien, wat op mijn telefoon staat. Of zijn daar andere of betere mogelijkheden voor?

  Alvast bedankt voor de reactie.

 25. Ik wil de chromecast 2 configureren maar krijg op mijn tv dat hij buiten bereik is waardoor ik de chromecast niet kan verifiëren. Heeft eerder wel op de tv gewerkt. Sony bravia kdl26u3000.

 26. Hallo,

  Ik heb een chromecast gekocht en geprobeerd om het op mijn laptop en mijn telefoon aan te sluiten maar het lukt niet.
  Hij wil maar niet een verbinding maken met mijn netwerk. Hij zegt iedere keer dat ik het opnieuw moet proberen en het lukt maar niet.

  Wie zou mij kunnen helpen?

  Alvast bedankt!

 27. Ik heb alles correct aangesloten en geïnstalleerd, krijg alleen constant de melding dat mijn wachtwoord gecontroleerd moet worden van de wifi en dat er geen connectie daardoor mogelijk is. Ww is juist! Wat kan ik doen?

 28. Hallo,

  Ik heb chromecast vandaag gekocht en meteen geinstalleerd op de hdmi aansluiting mijn tv, vervolgens de app gedownload op mijn samsung mini. Alles gedaan volgens gebruiksaanwijzing. App icoon is te zien. Maar…nu werkt internet niet op mijn foon. Ik kan geen websites openen, geen whatsapps versturen, niets.

  Hoe is dit op te lossen?

 29. Ik heb de chromecast geïnstalleerd en hij werkt denkelijk prima.
  ECHTER: Het beeldscherm van mijn Tv (Philips 32PF9956) is paars / roze gekleurd.
  Ik heb de aanwijzingen gevolgd om dit te verhelpen (volledig scherm) maar niets helpt!
  Graag een oplossing

 30. Ik heb de chromecast aangesloten maar ik krijg het startscherm niet te zien. Ook al op een andere ingang geprobeert en dat hielp ook niet. Ik krijg geen startscherm te zien. Ik zie ook geen chromecast wifi verbinding op de ipad waarmee ik verbinding zou kunnen maken. Is dit apparaat niet goed of doe ik iets verkeerd?

 31. Mijn chromecast werkt niet meer omdat hij de resolutie van mijn samsung tv niet meer herkent.
  P.s hij heeft het altoijd probleemloos gedaan.
  Wat kan ik doen om weer te kunnen kijken via chromecast.

 32. Ik krijg het geluid van de Google ChromeCast2 via de SCART op TV naar 2x cinch in de versterker niet naar de stereo speakers van mijn stereo set.
  Misschien staat de Chromecast ingesteld om zijn geluid standaard digitaal naar buiten te sturen???
  Waar vind ik de instelling waardoor ik dit kan aanpassen?

 33. Ik krijg het geluid van de Google ChromeCast2 via de SCART op TV naar 2x cinch in de versterker niet naar de speakers van mijn stereo set.
  Misschien staat de Chromecast ingesteld om zijn geluid standaard digitaal naar buiten te sturen???
  Waar vind ik de instelling waardoor ik dit kan aanpassen?

 34. Hallo, ik heb zojuist een chromecast gekocht en een hdmi naar dvi converter zodat ik hem aan kan sluiten op mijn 8 jaar oude lcd tv. Chromecast hdmi stekker gaat dus naar converter; daar vandaan hdmi kabel naar dvi in en met 2 audio jackets naar 1 jacket naar dvi audio in. Beeld ziet er super uit maar ik heb nog steeds geen geluid. Zou met deze methode chromecast goed moeten werken? Ik weet nu niet of t probleem ligt bij de converter of bij t chromecast apparaat.

 35. De aansluiting van onze Chromecast met app en TV zijn goed uitgevoerd. Echter bij het inloggen op ons home WIFI netwerk ( van Telenet) wil die de inlogcode niet aanvaarden. Nochtans is die inlogcode de enige juiste gezien de tablet (waarmee wij de Chromecast bedienen) wel op het wifi netwerk gekoppeld is.
  De foutmelding is: “password unknown”

  1. Weet je zeker dat het juiste password is gebruikt, die ook wordt gebruikt om in te loggen om de WIFI met bijvoorbeeld je telefoon. Dit is iets anders dan de naam van het netwerk.

 36. Ik heb een chromecast 2 gekocht en probeer het aan te sluiten op de tv. Het lukt tot ik wil verbinden met de WIFI. De chromecast ziet het netwerk, maar als hij verbinding wil maken geeft hij aan dat het niet lukt. Hoe kan ik zorgen dat het wel werkt/

 37. werkt de chromecast ook op tv in hotel met aparte Wifi inlog (vaak een lettercode en daarnaast een cijfercode)

  ik weet niet hoe deze manier van inloggen op wifi heet maar het is dus een speciale toegang voor hotels

  1. Ik durf dit niet met zekerheid te zeggen of dit mogelijk is. Misschien heeft iemand anders hier ervaring mee?

   Wel moet het mogelijk zijn om meerdere gebruikers op de WIFI te hebben. Bij sommige hotels is het alleen mogelijk om maar 1 gebruiker op dezelfde login codes te hebben. In dat geval is het uberhaubt niet mogelijk. Daarnaast hebben hotels vaag hele slechte WIFI, waardoor streamen bijna niet mogelijk is.

 38. Is het de bedoeling dat je de chromecast altijd laat aangesloten op stroom of is het beter om dat niet te doen? Wij hebben de chromecast via HDMI aangesloten en de adapter in het stopcontact (tv heeft geen USB ingang). De chromecast zelf wordt nu wel erg warm. Kunnen we hem beter alleen aansluiten op stroom als we er ook daadwerkelijk gebruik van maken? Of kan hij altijd onder strook staan? Alvast bedankt.

  1. In principe zou het geen probleem moeten zijn als de Chromecast altijd onder stroom staat, hij is zo gemaakt dat dat gewoon mogelijk is.

   Het is wel vrij normaal dat hij dan wel warm wordt.

 39. Kan ik mijn Chromecast op de tv en audioversterker tegelijkertijd aansluiten? Zodat het geluid niet via de tv komt maar via mijn versterker? En hoe doe je dat dan?

  1. In principe moet dit gewoon mogelijk zijn dat het geluid via je audioversterker loopt. Kan je kijken als je de Chromecast aangesloten heb of je bij je TV instellingen je geluid source kan aanpassen of dat deze goed staat op je externe speaker?

 40. Mijn chrome cast werkt sinds gister niet meer op mijn windows 10 laptop hoe kan dat. Ik zie hem niet meer op mijn laptop ook niet in google chrome.

 41. Ik heb een Google Chrome cast gekocht,aangesloten. Na veel tijd eindelijk via mijn ipad aan het werk gekregen.
  Inmiddels Netflix ,npoen YouTube gekeken.
  Nu is het zo dat ik met regelmaat niet kan casten,soms vind mijn ipad de chromecast,maar heel vaak niet.
  Zo als nu, de chromecast maakt geen verbinding ,dat is raar want ik he er twee seizoenen “the killing” gekeken.
  Hoe krijg ik het weer allemaal aan het werk.
  Kan ik recetten? Ik kan nergens een goede handleiding vinden

 42. Heb de chromecast aangesloten. Kan naar Netflix kijken. Prima. Maar het lukt me nog niet om foto s vanaf de IPad te bekijken. Wat moet ik daarvoor doen?

 43. Beste mensen, op mijn eigen TV werkt cc prima. Neem ik mijn cc mee naar mijn buurman, (hij heeft een soortgelijke even oude tv), dan maat de CC verbinding met zijn tv voor 2 seconden en dan verbreekt de verbinding. Dit blijft zich herhalen. Kan het zijn dat cc op sommige tv’s niet werkt?

  1. Ik heb exact hetzelfde probleem. De CC van een kennis overgenomen. Alles werkt eigenlijk maar net als bij Ruud wordt het beeld steeds na een seconde of 2 verbroken en dat blijft zich herhalen. Ik heb een Philips Cineos van circa 10 jaar oud maar alle andere HDMI apparaten werken feilloos. Is hier een verklaring voor? Heb jij het al kunnen oplossen Ruud?

 44. Ik heb een chromecast 2 YouTube werkt goed. Het casten van afbeeldingen via Onedrive werkt. Het casten van nood werkt. Wat niet werkt is het casten van scherm en het casten van foto’s via Google foto’s. Ik krijg dan de melding Foto’s verbinden met chromecast maar scherm van tv wordt dan zwart.

 45. Goedenavond,

  Ik heb problemen met het instellen van de chromecast. In eerste instantie was het gelukt , echter toen ik een dag later wilde streamen maakte mijn telefoon geen verbinding met de chromecast. Inmiddels opnieuw geprobeerd te installeren nadat ik de chromecast had gereset maar nu zegt hij dat de chromecast op een ander WiFi netwerk zit als de telefoon?? Snap er niets van , heb het goede WiFi netwerk ingesteld. Wie kan mij verder helpen?

 46. Ik heb de chromecast 2 aangesloten en na wat updates werkt het goed.
  Maar nu wil ik een tweede mobiel koppelen en dat gaat niet. Wat doe ik verkeerd. Toestel kan de chromecast2 niet vinden.
  Wat moet ik doen?

 47. Ik heb de chromecast geïnstalleerd op mijn Samsung UE32D5000 LED televisie van ongeveer 2011. Het enige wat er gebeurd is dat ik alleen het geluid hoor, maar verder geen beeld zie. De pip werkt wel, maar daar is alles mee gezegd. Ook zie ik niet de melding van pincode etc op het scherm. Heb alles alweer gereset en weer opnieuw geïnstalleerd, maar zonder resultaat.

 48. Kreeg dit apparaat omdat Philips de stekker uit Smart TV voor mijn TV heeft getrokken. Heb geen Android of IOS en gebriuik geen Chrome, dus heb niets aan dit apparaat. Helemaal niets. Krijg een teringhekel aan Google.

 49. Heb al enige tijd chromecast, werkte prima, maar nu ineens
  wordt soms alleen geluid, maar ook wel beeld en geluid afgebroken.
  Wie kan mij vertellen hoe dit Kan?

 50. Alles gedaan volgens het stappenplan, maar het vervolg? Hoe krijg ik bijv. een film te zien op Videoland? Waar vind ik dit stappenplan?

  1. Sorry, hiervoor hebben wij geen speifiek stappenplan gemaakt.

   Als je de app opent op je mobiel/ipad verschijnt er als het goed is een extra button waarmee je een video kan streamen. De button die je daarvoor moet hebben is de “Chromecast icon” (even google afbeelding als je niet weet hoe die eruit ziet). Als je hier op drukt kan je jouw Chromecast selecteren en zal het streamen beginnen.

   De Chromecast icon zal verschijnen bij verschillende apps die het ondersteunen, zoals Youtube etc.

   Succes en als het niet lukt, graag reactie.

 51. Ik krijg een melding op me telefoon dat hij verbinding wil maken met een chromecast en een code wil maar wij hebben geen chrome cast hoe kan ik er voor zorgen dat ik die melding niet meer krijg?

 52. Temidden van al deze deskundigen, ben ik een enorme kneus. Ik heb interesse voor een chromecast en heb het nodige opgezocht op internet en ook vragen en oplossingen gelezen in deze rubriek. Mijn vraag kon ik niet vinden en dus bij deze. Er wordt steeds gesproken over een smartphone of een I-pad, maar ik heb geen van beide. Ik heb wel een nieuwe laptop waar van alles op en aan zit, ook een goedwerkende wifi. Kan ik die gebruiken in combinatie met de chromecast? Alvast bedankt voor een reactie!
  Adrien

  1. Hee Adrien,

   Ten eerste: niemand is een kneus 😉

   Om je vraag te beantwoorden: Ja dat kan zeker! Als je de de browser “Chrome” download en kan je naar https://www.google.com/chromecast/setup/ gaan en daaronder zie je “Or, you can set up your chromecast using this computer” staan. Dan kan je hem instellen en vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld Youtube video’s te casten of een tabblad te casten. De handleiding is niet specifiek bedoeld voor telefoons of tables.

   Als er nog vragen zijn, kan je nog een reactie achterlaten.

 53. Hallo ik heb de mirascreen. Nu heb ik deze in de tv op de HDMI poort ingedaan en tevens op de USB ingang. Nu geeft t op de tv als melding met een uitroepteken ervoor Please USD 5V/1a adapter. Wat betekent dit??

  Vervolgens kan ik het netwerk wel vinden in de telefoon maar verbinding maken middels t wachtwoord lukt niet. Hoe kan dit? BVD

  Kristel

  1. Hallo Kristel,

   Ik durf het niet helemaal te zeggen, geen ervaring met de Mirascreen.

   Als ik de melding zie heeft het te maken met de adapter voor toevoer van stroom, heb je deze ook aangesloten op het stroomnetwerk via een stopcontact in plaats van de TV?

 54. Goede dag ik heb vandaag de Chromecast gekocht en meende ergens gelezen te hebben dat deze oplaadbaar is.
  Alleen ik kan het nergens terug vinden.

  Klopt dit?

 55. Hallo, heb n chromcast v/h eerste uur, maar geen adapter. Nu heb ik n tv met hdmi maar geen usb aansluiting. Nu is mijn vraag kan ik de usb bv in n ander apparaat met usb doen voor de voeding en de chromecast uiteraard in de tv. ( heb nog wel n adater van n telefoon met als output 5V 1A. Vr. gr. Tejo

 56. Zou u mij een stappenplan kunnen geven om een tweede iphone te koppelen aan mijn Chromecast…? Het lukt namelijk niet om de iPhone van mijn vrouw te koppelen via de Google Home app.
  Bij voorbaat dank ik u.

 57. Ik heb vd week een tweede cromecast 2 gekocht voor me slaapkamer..alleen het lukt me noet om die tweede te installeren bij me chromecast home? Wat moet ik doen zodat ik dat voor elkaar krijg?

 58. Bij de installatie van de Google Chromecast 2 loop ik vast bij punt 5 van uw handleiding. Ik krijg op mijn i-pad de melding: ‘Er is iets misgegaan. Controleer je netwerkinstellingen en probeer het opnieuw.’
  Ik heb de netwerkinstellingen gecontroleerd en het opnieuw geprobeerd maar ik blijf dezelfde foutmelding krijgen. Wat kan er aan de hand zijn?

 59. hallo, Ik heb een chromecast 2, ik had het al ingesteld en ik kon via mijn telefoon op mijn tv casten, maar het is al paar weken verder en nu lukt het opeens niet meer. Ik kan chromecast openen via mijn tv en zie ik de normale achtergrond van chromecast maar via mijn telefoon en pc etc. kan ik niet verbinden met chromecast er staat dat het apparaat niet gevonden kan worden.

 60. Gisteren heb ik Chromecast2 geïnstalleerd via de iPad. Nu werkt alles via de iPad prima, maar als we vanaf de iMac casten via Google Chrome hebben we geen geluid op de televisie (op de iMac wel geluid). Hoe lossen we dit op? Hebben al geprobeerd om de tv uit- en aan te zetten en de HDMI-ingang even te switchen en terug te zetten, maar dat helpt niet.

 61. ik heb vandaag een chrome cast aangeschavt en aangesloten op de hdmi ingang en in het stopcontact gedaan lampje kinpert en de tv staat op de juiste input , ik heb de google home app geinstaleerd . mijn telefoon(samsung s7) zoekt dan via de app naar apparaten maar kan de chrome cast niet vinden ( ik heb een lg tv ) waar ligt mijn fout of zie ik over het hoofd heen ?

 62. Heb gisteren Chromecast gekocht en volgens de regels geprobeerd deze te installeren. Echter bij het zoeken naar andere apparaten kan hij niets vinden en op de TV kan ook niets worden uitgevoerd, Alhoewel er wel in het beeld staat Instellingen, echter hier volgt geen enkele reactie en kan dus niets doen. Hoe krijg ik hier “beweging” in om alles goed te laten werken.

 63. Het gaat om een Chromecast Ultra. (15-06-2017 gekocht)
  Het gehele huis is voorzien van switchen en een 1000Mbit netwerk. Het internet is VDSL en de CC Ultra hangt eraan via ethernet. @ identieke WiFi access points, met 2 verschillende namen uiteraard. Indien ik de CC aan de LG of een TV-Start (22″) monitor hang, dan werkt alles perfect via zowel de iPad als de Sony android mobiel. Hang ik de CC nu in de woonkamer aan de Sony KDL-32W4000 Bravia tv, dan werkt de casting van dezelfde data ineens NIET meer.
  Of geen geluid, of ander beeld formaat, of geen ondertiteling of een combinatie van dit alles. De iPad of de mobiel hangen dan uiteraard wel aan de WiFi in die ruimte.
  De melding is vaak: “Een te traag netwerk” in de apps. ????
  Beste admin, kun je mij hier duidelijkheid in verschaffen. Je mag communiceren via de email.

 64. Iemand ervaring met een chromecast 2 die af en toe last heeft van spontaan uitvallen en opnieuw opstarten?
  Het probleem komt ongeveer 1x per maand voor en het is dan niet mogelijk om normaal netflix te kijken omdat het probleem zich dan iedere 3 min zich herhaald.
  De chromecast voelt dan zo warm dat je je bijna verbrand als je hem vast pakt.
  Ik heb enige tijd geleden vernomen dat dit kan gebeuren als de voeding te zwak is, met de oude voeding had ik dit probleem veel vaker.

 65. Bij netwerken is alleen mijn google chromecast zichtbaar. En die wordt gezien als netwerk wifiverbinding.
  Echte wifi netwerknaam is compleet verdwenen. En zonder wifi geen chromecast. Wel netwerken van buren zichtbaar. Computer staat nu verbonden met chromecast. Is automatisch gebeurd..

 66. Wij gaan elk jaar 3 maanden naar Tenerife en willen daar naar films ,foto’s en TV programma’s kijken.
  Is de Chroomcast 2 daar geschikt voor?
  Of kan ik beter kabels gebruiken?Ik heb een Samsung TabE SM-T560.Welke kabels moet ik dan kopen?

  1. Ik heb hem gekocht en uitgeprobeerd op mijn TV;ging goed.
   Maar als ik hem ergens anders op een TV aansluit met een ander modem. Hoe moet ik dan het wachtwoord van deze andere modem instellen?

 67. Chromecast is welk te zien op tv maar via tablet of telefoon is deze niet te vinden, niet in home niet in apps.als je de stroom eruit haald en er weer opzet dan is hij wel te vinden in home maar niet meer in andere apps.

 68. Goedeavond ik kan geen muziek meer opslaan in de afspeellijst zodat ik elke keer op de laptop na een afgespeeld nummer een nieuw nummer moet kiezen en voorheen kon ik gewoon iets aanklikken en werd dan automatisch aan de afspeellijst toegevoegd zodat ik voor een nhele avond muziek had.

 69. Het lukt mij niet om mijn Chromecast via mijn telefoon Samsung S3 te installeren. Krijg steeds de melding dat de verbinding niet tot stand kan komen en dat de chromecast in de buurt moet liggen. De telefoon en chromecast liggen zowat naast elkaar. Wat doe ik fout?

 70. Werkte voorheen prima, maar nu niet meer te installeren. Chromecast 2, Oneplus One en Philips TV. ‘er is iets misgegaan’, daarna stopt Google home.

 71. Kan de Chrome-cast ook worden ingesteld dat er maar 1 voorkeurs apparaat is. Dit om te voorkomen dat er meerdere apparaten (personen) elkaar “dwars” gaan liggen met streamen.
  En hoe moet ik dat doen als dat kan?

 72. k heb hem gekocht en uitgeprobeerd op mijn TV;ging goed.
  Maar als ik hem ergens anders op een TV aansluit met een ander modem. Hoe moet ik dan het wachtwoord van deze andere modem instellen

 73. Hallo
  Ik heb al een chromecast op mijn slaapkamer, nu wil ik een chromecast 2 in de woonkamer installeren. Maar ik krijg het niet voor elkaar omdat ik niks zie op de app?

 74. Ik heb een geen wifi thuis en heb daarom verbinding gemaakt met mijn hotspot van mijn telefoon. Het probleem is alleen dat ik twee telefoons nodig heb om video’s af te laten spelen op mijn televisie. De ene om verbinding te maken met hotspot en de andere om met de televisie te verbinden. Is het mogelijk dat ik de tv code kan vinden? Of is er een andere oplossing, zodat ik met 1 telefoon alles kan regelen? Alvast bedankt

 75. Ik heb een geen wifi thuis en heb daarom verbinding gemaakt met mijn hotspot van mijn telefoon. Het probleem is alleen dat ik twee telefoons nodig heb om video’s af te laten spelen op mijn televisie. De ene om verbinding te maken met hotspot en de andere om met de televisie te verbinden. Is het mogelijk dat ik de tv code kan vinden? Of is er een andere oplossing, zodat ik met 1 telefoon alles kan regelen?

 76. Mijn probleem is het volgende. Een jaar lang geen probleem gehad met chromecasten. Vandaag is de chromecast verdwenen uit het keuzelijstje van mijn tv. Geprobeerd opnieuw erin te zetten, maar de chromecast wordt blijkbaar niet meer herkend door de tv, komt niet meer voor in de lijst met apparaten die ik kan toevoegen. Zomaar verdwenen. Ben al een halve dag bezig maar het lukt me niet.

 77. Hallo,
  Mijn chromecast app, de google home app, kan mijn chromecast niet vinden. Hij staat niet onder apparaten? Ik vind op mijn telefoon wel de WIFI van mijn chromecast met hetzelfde nummer als op mijn tv. Wat kan ik doen zodat mijn telefoon ook de chromecast vind?

 78. Hallo ik heb deze chromecast gekocht zodat mijn dochter haar telefoon kan koppelen aan de tv op een plek waar ze geen wifi heeft maar dat is dus niet mogelijk, vreemd. Eventueel een filmpje van de telefoon op de tv bekijken is dus niet mogelijk zonder wifi. Gr Jan.

 79. Hallo, mijn dochter heeft alleen internet op haar telefoon. Geen wifi in haar huis. Werkt de chromecast dan wel of niet? Zo niet, weet iemand dan een apparaat die dit wel kan?
  Vriendelijke groet,
  Tonie

 80. Is het mogelijk via chromcast en de netflix app chinese ondertiteling te krijgen in Nederland? Via me apple tv lukt het niet. Alleen achter me computer lukt dit.

 81. Hallo,

  is de chromecast ook aan te sluiten op een Mediaplayer zoals de MiniX U1 ? Er gaat bij mij geen geluid van TV naar de versterker dus heeft aansluiten op de TV geen zin !

  Al het geluid loopt van mediabox, kpn box, etc. eerst naar de versterker en dan naar de TV.

 82. Heb vandaag een chromecast gekocht en geinstalleerd.
  Via mijn mobiel lukt het allemaal wel, maar via mijn laptop krijg ik het niet voor elkaar.
  Dan krijg ik de melding op tv dat het anynet+ apparaat geen verbinding heeft. en via de laptop dat er geen apparaat gevonden kan worden.
  Terwijl het beiden van dezelfde wifi gebruik maakt.
  De tv is een Samsung evenals mijn mobiel, alleen mijn laptop niet.
  Misschien dat dit een verschil maakt en het dus geen anynet+ apparaat is omdat het geen Samsung is.
  Wat doe ik fout?
  Moet toch eigenlijk niets uitmaken welk merk apparaat je hebt?

 83. hoi. na veel sukkelen heb ik de chromecast aan gesloten gekregen op de pc. You tube liedjes kan ik nu al afspelen, hoe toon ik nu films op de tv??

 84. Ik heb alles geïnstalleerd. Op mijn telefoon krijg ik de melding dat er verbinding is en krijg ik een code met de vraag of ik die code op tv zie. Nou nee dus, er komt geen code in beeld.
  Wat moet ik nu doen?

 85. Hallo,
  Ik heb een philips aurea wanneer ik mijn chromecast aansluit aan de televisie. Krijg ik een melding met niet ondersteunt videoformaat. Wat zou de reden hiervan kunnen zijn?

 86. Chromecast mee op vakantie. Heeft het wifi netwerk een wachtwoord en kan het geen internet verbinding maken… wat nu?

 87. goedemorgen,

  ik heb een chromecast 2 alles geïnstalleerd hoe het zou moeten heb beeld maar krijg er met geen mogelijkheid geluid uit.heb van alles al geprobeerd net nog geresset maar nog steeds niks?

 88. Mijn Chromecast blijft op de WiFi staan van het netwerk en leest dus niet het chromecast adres. ( die ik moet kiezen uit de lijst). Hoe kom ik hier weer in terug? Ik heb al gereset, hij leest wel dat het de slaapkamer moet zijn maar pakt niet het juiste adres. Hij heeft het 1 dag gedaan.

 89. Chromecast aangesloten op tv met HDMI, goed geïnstalleerd en het werkt prima. Naar ik kan met de afstandsbediening van de tv niet weer terug naar tv kijken de source kannik niet op een andere zetten blijft staan op HDMI 1 staan

 90. Goedeavond,
  Mijn iPad is aangesloten op de tv (samsung) via de Chromecast.Ik schakel yelo play in en zie alles op tv. Wanneer ik een zender selecteer wordt het scherm op de tv en mijn iPad zwart.
  Wat doe ik verkeerd?

 91. Kan ik mijn chromecast zomaar mee op reis nemen? Bijvoorbeeld op een andere televisie plaatsen zonder installatie of moet ik hem dan weer opnieuw installeren?

 92. Ik heb een erg oude tv zonder HDMI en daarom een tijd geleden een component naar HDMI converter gekocht. Werkt prima met digitale tv, Playstation en laptop aansluiten. Echter heb ik nu een Chromecast gekocht en deze wordt niet gepakt. Wanneer ik ‘m volledig opnieuw opstart, komt er heel even ‘chromecast’ onder in beeld te staan en wordt daarna de connectie verbroken. Is hier misschien een oplossing voor?

 93. Hallo
  Tot voor kort deed alles het prima en het was ook zo gebeurd. Nu ziet de app er anders uit en zie ik wel beeld van de tv op mijn mobieltje maar ik krijg het niet voor elkaar om iets vanaf mijn mobieltje op de tv te laten zien! Zo speel ik er bv muziek af of programma’s voor mijn camera. Ik snap er niets van waarom/door het veranderd is en niet alles bij het oude gebleven is of doe ik iets verkeerd??

  Ik hoor graag van U
  vr gr Marjolein

 94. Beste,

  Bij mij lukt het niet.
  Ik probeer hem via de laptop te installeren, via chrome.
  Maar het loopt altijd mis aan het einde van stap 5. Hij slaagt er nooit in te verbinden met het netwerk. Volgens telenet zou het zeker niet aan de wifi liggen. Ik weet helaas niet wat te doen. Het ligt ook niet aan het apperaat zelf, ik heb deze reeds ingeruild voor een andere bij de winkel.

  Mvg,

  Gert

  1. Als je de source veranderd op je televisie naar de HDMI poort waar de Chromecast op aangesloten staat zou je beeld moeten krijgen. Lukt dit?

 95. Hallo,

  Wanneer ik mijn chromecast installeer via mijn tplink eap245 werkt alles goed tot het moment dat ik mijn paswoord van de eap moet ingeven,dan krijg ik de melding dat chromecast geen verbinding kan maken ondanks dat het paswoord wel degelijk juist is ingevuld.Wanneer ik mijn paswoord uitschakel lukt het wel maar dat is niet de bedoeling dus hoe los ik dit nu op.

 96. Ik heb een Chromecast 2 aangeschaft om google home verbinding te laten maken met mijn samsung smart-televisie. Bij de winkel waar ik deze heb gekocht zeiden ze dat ik niet de chromecast-ultra hoefde aan te schaffen, omdat ik de netflix app voor 4k al op mijn televisie heb.
  Wanneer ik google home netflix op de televisie open doet hij dit met de netflix app.
  Hoe kan ik hem de smart app op mijn televisie laten openen?

  1. Volgens mij is dit niet mogelijk om in te stellen helaas 🙁 Om dit mogelijk te maken zal je toch de Chromecast Ultra moeten aanschaffen.

 97. Mijn nieuwe chromcast werkt prima op de telefoon.
  Maar vanaf de laptop lukt dit niet.
  Alles zit op het zelfde WiFi netwerk.
  Zonu en dan zie ik de chromcast staan in netwerk maar is dan ook zo weer weg.
  Laatst was mijn router helemaal vast gelopen toen ik de chromcast op mijn laptop zag.
  Router gereset zodat we weer WiFi hadden maar de chromcast was weer weg van de laptop.
  Wat doe of vergeet ik te doen?

  1. Dit lijkt op problemen met het uitzenden van de WIFI via de router, heb je met andere apparaten problemen met slecht WIFI signaal?

 98. Kan ik de hotspot van mijn Sony XA1 of XZ2 gebruiken om te streamen via de chromecast op een TV Sony KDL32?
  Op die locatie heb ik geen netwerk (nog niet..).

  1. Het moet mogelijk zijn om te streamen via een hotspot als je TV geconnect is hiermee, er zijn in het verleden wat problemen mee geweest, dus kan het niet met zekerheid zeggen.

 99. Vraag,ik heb een wat oudere versterker met een usb poort, hiervoor heb ik de chromecast gekocht om vanuit mijn telefoon of iPad te streamen naar deze versterker.hoe krijg ik dit aangesloten.
  Ik heb een smart tv daar zit cromecast al standaard in echter ik wil de tv hiervoor niet gebruiken om te streamen het werk wel goed

 100. Beste heb belangstelling voor een chromecast maar wil weten of ik dit ook kan gebruiken om te gebruiken met labtop Win 10 om beelden van mijn labtop op mijn tv et tonen?
  wil zeker zijn of dit werkt vooraleer ik dit aankoop , zie veel uitleg om te gebruiken met Iphone op android.

  1. Ja dit is mogelijk om je scherm te casten via de Google Chrome browser, hiermee kan je je browser delen met de TV. Het is helaas niet mogelijk om alle beelden van je laptop te casten.

  1. Je kan het wifi-netwerk voor Chromecast wijzigen via de Google Home app:
   – Tik rechtsboven op het startscherm op Apparaten Devices om apparaatkaarten van beschikbare Chromecast-, Chromecast Audio- of Google Home-apparaten te bekijken.
   – Tik op het apparaatkaartmenu Menu > Instellingen > Wifi in de rechterbovenhoek van de apparaatkaart waarvoor je het wifi-netwerk wilt wijzigen.Het vermelde wifi-netwerk is het netwerk waarmee je momenteel verbinding hebt.
   – Tik op Vergeten en dan Netwerk vergeten als je het wifi-netwerk wilt wijzigen.

 101. Hallo Kocht een chromecast v1 heb hem aangesloten Hdmi /USb tv , app google home op de android telefoon gedoawnload.
  Op Hdmi tv zie ik dat chromecast is aangesloten maar op scherm gebeurt niets . Via de app nieuwe apparaten zoeken, maar kan niets vinden hopelijk weet iemand een antwoord groetjes rob

  1. Ik zit met hetzelfde problem—op TV doet hij het–maar kan hem via de telefoon niet geinstalleerd krijgen.Heb de app al tig keer verwijderd en opnieuw geinstalleerd.

 102. Ik kan mijn chrome cast niet AZN werken krijgen krijg hem niet verbonden met tv w met WiFi maar de google home vind hem niet wat moet ik nu doen heb verbinding met anycast maar verder lukt het niet

  1. Is de TV wel verbonden met hetzelfde WIFI netwerk als je Google Home app? Heb je geprobeerd het apparaat te vinden via “Apparaaat instellen” op de Google Home app?

 103. Als ik op het chromecast icoontje tik om een filmpje te casten springt de tv niet meer automatisch naar de hdmi poort waar de chromecast inzit. Ik moet dat dan met de hand doen. Bij de vorige chromecast werkte dat gewoon. Ik heb nu de laatste versie. 3 is dat volgens mij.

  1. In principe zou dit ook gewoon met de Chromecast 3 moeten gebeuren. Heb je meerdere HDMI poorten? Kan je eens proberen de Chromecast in een andere HDMI poort te doen.

   1. @admin
    werkt een chromecast op een SAMSUNG TV van 2011 ?
    had een LAN ADAPTER van SAMSUNG gekocht en die kan
    hij niet vinden.

 104. Ik kan chromecast niet verbonden krijgen, op tv blauw scherm met setup link. Dit is mn 2e chromecast in huis, andere werkt prima.

 105. Mijn iPad en iPhone blijven weergeven “verbinden met chromecast…” maar heb niet het idee dat er iets gebeurt. Op de tv staat instellen chromecast.com/setup. Wat doe ik verkeerd

 106. Ik heb net de chromecast op onze Samsung tv aangesloten op de hdmi4 POORT. Ik wil nu verbinding maken met mijn Samsung S9+ maar ik krijg het niet voor elkaar. Wat doe ik niet goed?
  Hij is steeds aan het zoeken via de app maar ze maken geen verbinding met elkaar.

  Kan iemand me stap voor stap meehelpen hoe ik de TV en mijn mobiel elkaar kan laten vinden zodat ik via mijn mobiel films kan kijken op de tv?

  1. Ik heb net de chromecast op onze panasonic tv aangesloten op de hdmi3 POORT. Ik wil nu verbinding maken met mijn gsm maar ik krijg het niet voor elkaar. Wat doe ik niet goed?
   Hij is steeds aan het zoeken via de app maar ze maken geen verbinding met elkaar.
   Kan iemand me stap voor stap meehelpen hoe ik de TV en mijn mobiel elkaar kan laten vinden zodat ik via mijn mobiel films kan kijken op de tv?

 107. Ik heb in de vakantie de Chromecast op de wifi van het vakantieadres gezet. Nu wil ik thuis weer de Chromecast gebruiken, maar de Chromecast herkent alleen de wifi van het vakantieadres. Ik heb de Chromecast geprobeerd te resetten (stroom eraf), maar dat lukt niet. Ook probeerde ik de button 25 lang in te drukken, maar daar zag ik ook niets veranderen. Hoe kan ik nu de wifi van mijn huisadres instellen?

 108. Ben inmiddels voor de 3e dag bezig om verbinding te krijgen met mijn chromecast. Wat heb ik tot nu gedaan:
  1) nieuwe nokia 6.1 dual gekocht met onbeperkt internetdata. Nokia ingesteld als Hotspot.
  2) Motorola G WiFi gekoppeld aan Nokia. wifi werkt.
  Google Home app op motorola geïnstalleerd.
  3) Sony notebook via wifi gekoppeld en werkend.
  4) Notepad werkt ook prima op internet.
  so far all okay
  4) TV/Monitor dmv HDMI aangesloten met chromecast. Google foto’s komen op beeldscherm zichtbaar.
  Maar het koppelen van chromecast lukt maar niet. No devices found.

  Wat vergeet ik of doe ik fout?

 109. Ik ben verhuisd en krijg hem nu niet meer aangesloten. De Chromecast zit in de tv en op het tv scherm geeft hij aan dat hij de oude Wi-Fi niet kan vinden.
  In de home ap probeer ik hem opnieuw te zoeken maar daar vind hij hem niet.
  Wat kan ik doen?

 110. Ik heb alle mogelijkheden en oplossingen van het internet geprobeerd, maar chromecast blijft haperen met films kijken die ik stream via mijn PC.
  Met Plex, VLC, etc. hij blijft stotteren. Ik heb 1 chromecast in de slaapkamer via wifi (CC1) en in de huiskamer (CC2) bekabeld, maar beiden haperend beeld.
  Heb echt geen idee meer wat te doen.

  Iemand?

 111. goede middag,

  ik heb een airplay/miracast/DLNA/chromecast.
  op mn tv scherm zie ik dat ie op ond wifi netwerk zit maar via de home app kan deze de chromecast niet vinden.

  Heb opnieuw geïnstalleerd, stekker eruit en zo maar lukt niet.

  Wie weet de oplossing ?

  Met vriendelijke groet,

  John

 112. Ik kan mijn Medion speaker niet gekoppeld krijgen via de google home app, kan iemand mij uitleggen hoe ik dit moet doen ik kan de luidspreker niet vinden om connectie te maken en ik heb niet de mogelijkheid om bij mijn thuis locatie een luidspreker te selecteren zoals beschreven in de handleiding

 113. Kan iemand mij aangeven hoe ik mijn bluetooth Medion speaker kan koppelen met Google Chromecast de instellingen op internet geven niet de oplossing. Waar kan ik de speaker selecteren om connectie te maken?
  Ik heb een thuis aangemaakt maar kan dan niet de speaker vinden zoals omschreven.

  1. Hi Harold,

   Ik denk niet dat het mogelijk is om te koppelen met de Chromecast. Je zou de bluetooth speaker moeten verbinden met jouw TV en deze het geluid laten afspelen.

 114. Hallo,
  Ik heb een lowe tv is het ook mogelijk om hem hierop aan te sluiten, dit wil ik graag weten voordat ik hem koop.
  Alvast bedankt voor de hulp

  Groet
  Maartje

  1. Ik durf niet specifiek te zeggen of dit voor jouw TV ondersteund wordt, dit ligt aan de versie van de TV. De meeste nieuwe TVs ondersteunen de Chromecast. Het is belangrijk dat er in ieder geval een HDMI poort vrij is op de TV waar de Chromecast kan worden aangesloten.

 115. is het niet mogelijk zonder pc of smartphone de chromecast te installeren op de TV. en indien geïnstalleerd is er dan nog een PC of smartphone nodig voor de bediening, of lukt dat dan met de
  afstandsbediening van de TV? (ben een leek in dergelijke dingen)

  1. Helaas is dit zover ik weet niet mogelijk.
   De Chromecast is bedoeld om te streamen vanaf de telefoon of laptop naar de TV. Bediening is soms mogelijk via de afstandsbediening, afhankelijk van de TV. Vaak is dit mogelijk als er een app is gestart, zoals Netflix. Antwoord dit jouw vraag?

 116. De chroomkast doet het goed alleen als ik terug wil naar gewoon tv kijken komt alleen npo1 en kan ik niet zappen naar andere kanalen

  1. Staat de TV op de juiste source ingesteld? Aangezien de Chromecast op HDMI staat ingesteld is het belangrijk om de source te veranderen naar TV. Is dit het probleem?

 117. Heb hem geïnstalleerd en krijg wel geluid maar geen beeld en de melding .heb het via ziggo go geprobeerd en krijg de melding ‘kan deze video niet afspelen op ander apparaat ‘.

 118. 4. Selecteer jouw Chromecast uit de lijst met apparaten en kies instellen. Dat gaat goed.
  Als je vervolgens nog een keer doorgaan kiest wordt de connectie gemaakt en krijg je een code op de TV en op jouw apparaat te zien.
  Hier gaat het fout…hij blijft maar connectie zoeken.

 119. Mijn Google Home app herkent mijn Chromecast niet.
  Ik heb de Chromecast gereset, hij staat nu ook op het beeld van mijn tv, de app zoekt ook maar er gebeurt niets.
  Het witte lampje van de Chrome Cast blijft knipperen.

  1. Hi Sjaak,

   Heb je via de Google Home app: nieuw apparaat toevoegen gedaan? Zou je eventueel met een ander device kunnen kijken of deze wel de Chromecast kan vinden. Het lijkt erop dat dit aan de Google Home app ligt en niet aan de Chromecast zelf. Is deze verbonden met Wifi?

 120. beste ik krijg steeds een melding op mijn i phone er is iets misgegaan huiskamer is mogelijk ingesteld maar we kunnen niet met het apparaat communiceren vanaf je i phone .het is mogelijk dat je chrome cast en i phone zijn verbonden met netwerken die biet met elkaar kunnen communiceren

  1. Hi Sandra, het is belangrijk dat de iPhone & Chromecast ingesteld zijn op hetzelfde netwerk. Zou je deze op hetzelfde netwerk kunnen instellen en kijken of dit het probleem verhelpt?

 121. Beste,
  Ik probeer te streamen via mijn laptop naar de tv in mijn caravan. Op de tv verschijnt echter steeds het bericht dat de WiFi wordt gezocht van mijn vorige camping. Deze is vanzelfsprekend anders dan die van mijn huidige camping.
  Op mijn laptop krijg ik steeds bericht dat de WiFi niet wordt gevonden.
  Wat zou een oplossing kunnen zijn?

  1. Hoi Bas,

   Via de Google Home app kan je de WIFI van je Chromecast laten vergeten en een opnieuw instellen.

   – Open Google Home
   – Kies je Chromecast apparaat
   – Selecteer opties in het boven in rechts
   – Selecteer WIFI
   – Selecteer dit netwerk vergeten

   Kan je kijken of dit lukt?

  1. Hi Lydia,

   Kan je kijken op welke TV luidspreker jouw TV staat ingesteld?

   Dit kan je vaak zien via de TV instellingen -> Geluid -> TV luidsprekers afhankelijk van jouw TV.

   Heb je dit bij alles wat je streamt of alleen bepaalde apps?

 122. Goedemiddag,
  ik heb de Chromecast 2 met t-Mobile Zyxel T50 router. na resetten van de router naar fabrieksinstellingen. en weer instellen van het oude wachtwoord en Netwek naam. Geeft de Chromecast de melding” kan niet communiceren met Chrome cast “

  1. Hi Peter, zou je het volgende willen proberen:
   Via de Google Home app kan je de WIFI van je Chromecast laten vergeten en een opnieuw instellen.

   – Open Google Home
   – Kies je Chromecast apparaat
   – Selecteer opties in het boven in rechts
   – Selecteer WIFI
   – Selecteer dit netwerk vergeten

   Kan je kijken of dit lukt?

 123. De Chrome cast is niet zichtbaar in de Google home app. Ik heb er drie 1 voor audio die cast wel en 2 voor beeld en geluid en alle twee communiceren niet

 124. Raar probleem: Chromecast 2 zit op 5ghz Wifi netwerk in Ziggo Mediabox. Google Home ziet hem, maar bijv Netflix en Spotify zien hem niet en ik kan dus niet casten. Maar: ik heb ook een 2,4 GHz wifi netwerk via de mediabox. Als ik daarop inlog met mn telefoon ziet hij de Chromecast wel. Alleen wil ik dat 2,4 netwerk helemaal niet gebruiken. Heb alles al geprobeerd: fabrieksinstellingen, Uphp en multicast aanzetten in de mediabox. Niks helpt. Anyone? Dank!

 125. Wanneer ik de chromecast in de usb van de tv doe dan doet ie het maar als ik hem in het stopcontact stop dan doet ie hier niet heeft iemand hier een oplossing voor

 126. ik kom tot stap 5, vervolgens blijft de telefoon maar zoeken en zoeken naar de chromecast, maar krijg ik totaal geen verbinding.
  enig idee wat ik verkeerd doe?

 127. Ik heb nog een Chromecast 1. Sinds de verhuizing krijg ik geen verbinding meer. Uiteindelijk de Chromecast naar fabrieksinstellingen teruggezet. Nu blijft ie op het scherm staan met ‘chromecast.com/setup’. In de GoogleHome app kan ie ‘m niet meer vinden. Wat kan ik nog doen?

 128. Ik heb een oude chromecast voor mijn Samsung TV en een audiochromecast voor mijn geluidsinstallatie. Alles heeft een tijdje goed gewerkt vanaf mijn 2 windows 10 laptops, maar nu kan Chrome soms deze 2 chromecast apparaten niet snel of helemaal niet vinden. Als ze wel gevonden worden gaat het casten daarna perfect. Het probleem is niet als de laptops via een ethernet kabel aan de router/modem verbonden worden. Ik heb alles al een paar keer gereset wat niet hielp. Wat zou het probleem kunnen zijn?
  Alvast bedankt en groet,
  Maarten

 129. Hallo,
  Ik heb een tv met een HDMI aansluiting 🙁 ik sluit er of mijn Google Chrome of mijn dvd speler op aan. Met nieuwjaar kreeg ik echter een Apple TV….. tof op zich, maar constant kabeltje uittrekken om iets anders in te steken ik wat TE geworden.
  Iemand een idee ?

  1. Hi Sandra,

   Als ik het goed begrijp heb je maar 1 hdmi poort, terwijl je 3 apparaten heb die je erop wil aansluiten? Je zou eens kunnen zoeken naar een HDMI switch of splitter. Heb zelf geen ervaringen mee, maar in principe zou je dan van 1 poort 3 hdmi poorten kunnen maken.

 130. Dag Admin,
  Ik heb Chrome Home app geïnstalleerd maar kan geen verbinding maken met Chromecast. Bij ‘Wat wilje instellen?’ selecteer ik Chromecast, daarna zoekt het apparaat en verder niks. Keert het terug naar Wat wil je instellen. Wifi, bluetooth en Locatie staan aan. Kunt u mij verder helpen aub? Alvast bedankt. Karima

  1. Hi Karima,

   Vervelend dat het niet lukt! Is het inmiddels al gelukt?

   Vaak zijn het problemen met het internet, waardoor die de Chromecast niet kan vinden. Kan je proberen jouw router uit/aan te zetten? Zorg dat je dichtbij zit en probeer alles even opnieuw op te starten. Hopelijk helpt dit met het vinden van de Chromecast in de Home app.

 131. Ik heb twee vragen. 1, hoe komt het dat ik geen streaming kan doen omdat er steeds wordt aangegeven ” wifi verbinding niet gevonden ” hoewel ik zowel op tv als op de smartphone zelfde wifiverbinding zie aangegeven. Dit gebeurt thuis niet. en 2, is ergens een stap voor stap uitleg te vinden om te casten wanneer er geen wifi is? Met gebruik van hotspots en 2 smartphones gaat dit. Heb eens bij een toevallige passant gezien. Wij gebruiken dit nl in de mobilhome.

 132. Hallo,

  Heb cromecast geïnstalleerd op mijn tv ,en dat werkt …oef .
  MAAR mijn probleem is ;
  tv heeft 2 hdmi ingangen op de 1ste is mijn telenet decoder ingeplugd
  op 2de hdmi is cromcast ingeplugd.
  PROBLEEM ; als cromecast is ingeplugd KAN ik GEEN telenet meer kijken …
  Heb ondertussen hdmi ingangen als eens omgewisseld,maar zelfde resultaat…
  ALS cromecast is ingeplugd KAN ik enkel via dit kanaal tv kijken !

  HOE – Wat kan ik doen ???

  1. Hi Leo,

   Misschien een overbodige vraag, maar wissel je van source op het moment dat je TV wilt kijken? Wat krijg je precies te zien als die het niet doet?

 133. Ik zorg dat ik met juiste gmail account ben ingelogd, vanuit Home LLC maak ik contact met juiste chromecast, wordt bevestigd met code J2R7 op tv en op mobiel, maar DAN moet ik helaas verder. Kom ik op een scherm waar ik mijn wifi moet kiezen, ik kies mijn Ziggo20679 maar dan krijg ik de mededeling ‘Kan niet communiceren met je Chromecast Ultra’ OK – op de zachte achtergrond staat ‘Chromecast Ultra maakt nu verbinding met Ziggo20679’ maar dat gebeurt dus niet, er komt meteen de balk met ‘Kan niet communiceren….’OK’. Hoe krijg ik het werkend?

 134. Ik heb een vrij oude tv, met enkel AVS aansluiting en een rode, witte en gele aansluiting (audio in en video in). Kan een chromecast hier op werken?

 135. Wij hebben een panasonic LED TV VIERA TX-40AS640. Ik heb een Google Chromecast gen2 aangeschaft. Ik kan via WiFi met de laptop streamen naar de tv en Disney+ kijken maar wil ik dit via de telefoon app doen dan krijg ik een HDCP melding. Via de telefoon kan ik wel gewoon YouTube en spotify streamen. Na uren bellen met ziggo en Disney+ ben ik eigenlijk nog niet wijzer.

  1. Hi Inge,

   Er zijn meer bekende problemen met HDCP op Disney+. HDCP is een soort beveiliging voor het illegaal streamen van content, waarbij beide apparaten de content moeten goedkeuren (werkt iets anders in de praktijk). Het probleem lijkt hierbij in de Disney+ app te zitten die het niet toestaat om te streamen naar jouw TV.

   Ik vrees dat je voor nu niks hieraan kan doen en hopen dat een update van Disney+ te probleem zal verhelpen in de toekomst.

 136. Goedenavond ik krijg me scherm niet groter op de tv het beeld is klein hoe krijg ik het beeld groter????.
  Vriendelijke groet Hylke

 137. Chromecast Ultra werkt niet meer op Philips 50pfk5300 (heeft maanden goed gewerkt). TV 2x HDMI beide HDMI 1.4 (volgens tweakers).
  Chromecast niet meer te vinden op WIFI/Google home app. Langzaam orange knipperende led. Factory reset chromecast gedaan. Zelfde resultaat. Aangesloten op 4k tv – Chromecast ultra werkt. Ingesteld en terug naar Philips 50PFK5300 – knipperde orange led.
  Laatste software update tv : 11-2018. Chromecast Ultra software versie onbekend, kan alles doen (casten, youtube, foto’s screensaver etc) behalve firmware opvragen in home app.

 138. Net Chromecast aangesloten op (Panasonic) TV en app geïnstalleerd. Casten lukt qua beeld, maar ik krijg geen geluid op mijn tv. Hoe kan ik dit oplossen ?

 139. Goede avond, mijn zoon kan niet meer, nadat hij terug is van Frankrijk, koppelen met zijn chromecast.

  Alles gereset maar werkt nog steeds niet, terwijl andere telefoons wel kunnen koppelen zelfs na alles gereset te hebben.

  Elke keer als de verbinding niet lukt krijg je de melding: sscr – s4010-2203-2253-G.

  Hopelijk weet iemand een oplossing hierop.

  Met vriendelijke groet,
  David.

 140. Hallo,
  Kunnen niet vasten van iPhone naar tv, chromecast is geïnstalleerd maar kan geen connectie maken.
  Wat doen we verkeerd?
  Dank voor hulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *