Chromecast Ethernet Adapter

Chromecast Ethernet Adapter

In dit artikel leggen we uit wat de Ethernet Adapter voor Chromecast is, wat de specificaties en prijzen zijn, hoe je de adapter kunt installeren en aansluiten en waar je de adapter kan kopen.

Inhoudsopgave:

Wat is een Chromecast Ethernet Adapter?

De Ethernet Adapter voor de Chromecast is een klein apparaat die gebruikt wordt voor het verbeteren van de snelheid van het streamen van de Chromecast door deze direct aan te sluiten op de router via een ethernet kabel.

De Ethernet Adapter wordt aangesloten op het stroomnetwerk met een 2 meter lange kabel en wordt verbonden met de Chromecast via de USB-C kabel. De ethernet kabel wordt aangesloten op de adapter en een router met een werkende internetverbinding.

De Ethernet Adapter wordt gebruikt om het streamen van games via Google Stadia of 4K content sneller en betrouwbaarder te maken. Ook kan de adapter gebruikt worden als er last is van een slechte WIFI verbinding in een ruimte.

Ethernet Adapter Chromecast 4

Specificaties Ethernet Adapter Chromecast

Hieronder staan de specificaties van de Ethernet Adapter voor de Chromecast die wordt geleverd door Google. De adapter is alleen beschikbaar in de kleur wit en niet in de verschillende kleuren van de nieuwe Chromecast 4 en afstandsbediening.

Lengte5,9cm
Breedte2,7cm
Hoogte4,7cm
Gewicht95.6 gram
KleurWit
Connectiviteit10/100 Mbps poort
Power5V, 1.5A
Specificaties Ethernet Adapter Chromecast met Google TV (US)

Wat wordt er meegeleverd?

Als je de Chromecast Ethernet Adapter besteld, krijg je uitsluitend de Ethernet Adapter met USB-C kabel die aangesloten kan worden op de Google Chromecast. Het netsnoer van de ethernet adapter is 2 meter lang.

Let op: De ethernet kabel en de Google Chromecast zelf worden niet meegeleverd.

Hoe kan ik de Ethernet Adapter voor de Chromecast installeren?

Je kunt de Ethernet Adapter eenvoudig aansluiten op je Chromecast. Je heb hiervoor een ethernet kabel nodig, een stopcontact en een router of internet aansluitpunt.

Vervolgens kan je de volgende stappen nemen om hem aan te sluiten:

  • Sluit de USB-C kabel van de ethernet adapter aan op de Chromecast
  • Sluit de ethernet kabel aan op de Chromecast
  • Sluit de ethernet kabel aan op een router of internet aansluitpunt
  • Sluit de ethernet adapter aan op het stroom

Mocht je problemen hebben met het installeren, laat onderaan dit bericht een reactie achter. Het is normaal volgens Google dat de ethernet adapter warm kan worden.

Wat is de prijs van de Chromecast Ethernet Adapter?

De prijs in Nederland voor de Ethernet Adapter voor de Chromecast met Google TV wordt €19,99, exclusief Google Chromecast en Ethernet kabel.

Waar kan ik een Ethernet Adapter voor de Chromecast kopen?

De Ethernet Adapter voor de Chromecast 4 met Google TV is momenteel nog niet te koop in Nederland. Op het moment dat de Chromecast met Google TV uitkomt, zal de ethernet adapter voor deze Chromecast ook worden uitgebracht.

Natuurlijk houden we je op de hoogte wanneer deze uitkomt.

Problemen van de Ethernet Adapter Chromecast

Heb je problemen met het instellen van de Ethernet Adapter zelf of het instellen van de Chromecast met ethernet adapter, laat dan hieronder een reactie achter.

We zullen dit bericht updaten met de meest voorkomende problemen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *