Google Chromecast 4 Sabrina met Google TV (2020)

Google heeft 30 september 2020, tijdens het Launch Night In event, de nieuwe Chromecast 4 met Google TV aangekondigd. De Chromecast 4 heeft een nieuw design, afstandsbediening en werkt met Google TV.

Google heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de nieuw Chromecast 4 te koop zal zijn in Nederland. Natuurlijk zullen wij jouw daar op de hoogte van houden in dit artikel. In deze blog lees je alles over de nieuwe features, design, prijzen, specificaties en afstandsbediening van de Google Chromecast 4 en de Google TV.

Inhoudsopgave:

Wat is nieuw in de Chromecast 4?

De nieuwe features van de Google Chromecast 4 met Google TV in het kort:

 • De Chromecast 4 heeft een nieuw design gekregen in 3 kleuren
 • De Chromecast 4 wordt geleverd met een afstandsbediening met spraakbesturing
 • De Google Chromecast 4 werkt met Google TV
 • De Chromecast Sabrina ondersteund 4K video resolutie met 60 FPS streaming
 • HDR formaten: HDR10, HDR10+, Dolby Vision
 • Audio formaten: Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos
Google Chromecast 4 Sabrina Sunrise met Google TV
Google Chromecast 4 Sunrise

Chromecast 4 release datum Nederland

De Chromecast is 30 september aangekondigd door Google en zal vanaf dat moment beschikbaar zijn in een beperkt aantal landen, waaronder VS, UK, Duitsland. In Duitsland is de Chromecast beschikbaar vanaf 16 oktober.

De release datum van de Chromecast 4 Sabrina voor Nederland is nog niet bekend gemaakt door Google.

Bekijk de introductie video van Google over de nieuwe Chromecast met Google TV

Prijs Chromecast 4

De prijzen van de Google Chromecast 4 Sabrina in het buitenland:

 • Verenigde Staten: $49,99
 • Verenigd Koningkrijk: £59,99,-
 • Duitsland: €68,23
 • Frankrijk: €69,99

Wat is de prijs van de Chromecast 4 in Nederland?

De Google Chromecast 4 gaat in Nederland €69,99 kosten volgens de verwachtingen.

Design Chromecast 4

Het design van de Chromecast 4 is weer helemaal veranderd ten opzichte van de Chromecast 3. Hieronder lees je de belangrijkste verschillen in het design van de Chromecast 4.

De nieuwe Chromecast met Google TV is in 3 verschillende kleuren uitgebracht:

 • Snow
 • Sunrise
 • Sky

De kleuren zijn wat minder vel dan de vorige Chromecast die uitgebracht werd in rood, geel en zwart. Ze hebben een pastel achtige kleur die er wat ons betreft strakker uitziet en beter in de huiskamers past. Wat verder opvalt in het design van de Chromecast 4 zijn de ronde hoeken en het duidelijke Google logo in het midden.

Google Chromecast 4 Sky met afstandsbediening

Ook is natuurlijk de afstandsbediening aankondigt die meegeleverd wordt met de nieuwe Google Chromecast 4. De afstandsbediening wordt geleverd in dezelfde 3 kleuren, wit, blauw en roze. Een mooi apparaat met weer dezelfde ronde hoeken als de Chromecast media streamer.

Wat ons betreft is het design van de Chromecast 4 flink verbeterd als we deze vergelijk met de Chromecast Ultra en de Chromecast 3e generatie. Wat vinden jullie van het design?

Google Chromecast 4 specificaties

De nieuwe Chromecast 4 heeft een aantal mooie specificaties in de media streamer die het gebruikerservaring omhoog zullen brengen.

Specificaties Chromecast 4:

 • 4K video resolutie met 60 FPS streaming
 • HDR formaten: HDR10, HDR10+, Dolby Vision
 • Audio formaten: Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos
 • Operating System: Android TV OS

Hiermee lijkt het dat er geen Chromecast Ultra 2 komt en deze voorgoed te worden vervangen nu de Chromecast 4 4K ondersteuning heeft. Ook verwachten wij niet meer dat er ooit een nieuwe versie van de Chromecast audio wordt uitgebracht.

Stadia wordt op dit moment nog niet ondersteund door de Chromecast 4 (helaas). De verwachting is wel dat Google binnenkort een update gaat uitbrengen die Stadia ondersteuning toevoegt.

Afstandsbediening Chromecast 4

De Chromecast 4 wordt zoals al verwacht geleverd met een afstandbediening (remote control). De afstandsbediening is voorzien van 2 knoppen voor snelle navigatie naar Netflix of Youtube. De touch scroll pad kan eenvoudig worden gebruikt voor de navigatie in de Google TV. Daarnaast zijn er knoppen om het geluid te dempen, naar home te gaan, terug te gaan naar het vorige scherm of om de Google TV uit te zetten.

Chromecast 4 met Google Assistent

De Chromecast 4 afstandsbediening heeft een ingebouwde microfoon en is voorzien van een knop om spraakopdrachten uit te voeren. De spraakopdrachten werken samen met Google Assistent. Hierdoor kan je spraakopdrachten invoeren zoals:

 • Speel x op Netflix af
 • Speel x op Spotify af
 • Speel x op YouTube af

De afstandsbediening van de Google Chromecast is vergelijkbaar met de met de Amazon Fire TV Stick die het makkelijker maakt om te switchen van apps en geluid aan te passen of om de serie te pauzeren of af te spelen.

De afstandsbediening heeft 2 AAA batterijen die worden meegeleverd bij het bestellen van de Chromecast 4.

Google Chromecast 4 Snow afstandsbediening
Google Chromecast 4 Snow afstandsbediening

Google TV

Google heeft de Chromecast 4 met Google TV aangekondigd in de laatste versie van de Google Chromecast. Wat is de Google TV en wat is het voordeel ervan?

Wat is Google TV?

Google TV is een interface met een overzicht van apps voor de Chromecast die draait op Android TV, het besturingssysteem van Google voor smart TVs en streamings apparaten. Google TV is bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren voor Chromecast gebruikers.

De interface van de Google TV heeft een duidelijk overzicht van alle apps waarin gezocht kan worden. Daarnaast wordt er aanbevolen content getoond op basis van jouw gedrag. Ook is er een watch list, waar je series of films aan kan toevoegen. De Chromecast met Google TV is een grote vooruitgang ten opzichte van de vorige versie en maakt het nog interessanter om de Chromecast 4 aan te schaffen. Google heeft gekozen om de focus te leggen op personalisering van content in de Google TV, wat we al kennen van apps zoals Netflix. De Google TV werkt met de meegeleverde afstandsbediening van de Chromecast, waarmee je eenvoudig content kan zoeken en kan navigeren. Met Google Assistent kan je de Google TV ook besturen met spraakopdrachten.

De Google TV ondersteund heel veel apps, zoals Netflix, Youtube, Disney, Prime video, Spotify. Je kan kiezen uit een lijst met 6500 apps die je kan downloaden in de Google TV.

We hebben helaas zelf nog niet ervaren hoe de Google TV werkt, maar zullen dit uiteraard delen met jullie. De verwachting van de Google TV zijn hoog en samen met de afstandsbediening, heeft Google ons overtuig om de nieuwe Chromecast te kopen.

Chromecast 4 kopen

Helaas is de Chromecast 4 op dit moment nog niet te koop in Nederland.

Wij verwachten zelf dat deze over een aantal maanden pas beschikbaar komt in Nederland, maar laten we hopen dat die deze maand nog uitkomt, zodat je de Chromecast 4 kan kopen. Wij gaan hem in ieder meteen halen zodra deze uitkomt in Nederland. Jij ook?

Wij zullen jullie natuurlijk op de hoogte houden wanneer de Chromecast 4 beschikbaar en te koop is bij verschillende aanbieders met de beste deals voor de nieuwe Chromecast. Je kan het natuurlijk ook zelf in de gaten houden door te zoeken op bol.com waar die waarschijnlijk als eerste uit komt.

Zoek Chromecast 4 op Bol.com

Review Chromecast 4

Wat vinden jullie van de Chromecast 4 met Google TV? Is de Chromecast een verbetering ten opzichte van de vorige versies en laat je jouw oude Chromecast vervangen door de nieuwe Chromecast 4? Natuurlijk zullen wij een review plaatsen, nadat wij de Chromecast 4 hebben gekocht.

Laat een reactie achter hieronder met jouw mening over de nieuwe Chromecast en Google TV, vragen die je hebt, informatie die je mist in dit artikel of onjuiste informatie.

Google Chromecast 3: een upgrade die je niet mag missen

Even ’s avonds lekker naar je favoriete series of films kijken zonder dat je bezig bent met allerlei losse apparaten en afstandsbedieningen? Dan kies je natuurlijk voor Chromecast! Dit is een erg handig apparaatje wat van jouw oude televisie een smart entertainment device maakt. De Chromecast 3 (2019) is van de laatste generatie die nog meer voor jou kan bieden met de laatste standaarden.

Chromecast 3 mediaspeler kopen
Chromecast 3 kopen

Je eigen slimme apparaat

Een Chromecast 3 kopen is iets waar je eigenlijk gewoon niet over hoeft te twijfelen. Met een zeer redelijke prijs krijg je enorm veel waar voor je geld. Dankzij diverse handige apps heb je geen smart televisie nodig om je favoriete content af te spelen. Je kunt bijvoorbeeld lekker even op Netflix gaan met jouw account. Het enige wat je nodig hebt is een HDMI aansluiting en een stroomaansluiting. En uiteraard een goed werkende wifi verbinding om verbinding te maken tussen de router en jouw smart devices.

Voordelen Chromecast 3: Sneller en beter

De Chromecast 3 is de derde generatie van de Chromecast series waarbij dit model veel weg heeft van de tweede genratie: het heeft een rond model met bijna hetzelfde design, maar is wel een stuk sneller geworden. Dat mag ook wel met de hedendaagse eisen, je wilt al je content natuurlijk snel en soepel afgespeeld hebben. Hiervoor zorgt dit nieuwe model: een fijnere kijkervaring zoals jij dat ook graag wilt hebben.

Chromecast 3 als mediaplayer

Dankzij dit klein stukje hardware zorg jij voor heel wat besparing aan ruimte en heb je niet meer de ergernis van allerlei grote hardware apparaten die je weer apart moet aansluiten. En natuurlijk de bijbehorende kabels die weer een lelijk aanzicht geven. Omdat de Chromecast 3 op veel apparaten wordt ondersteund en je dus makkelijk content kunt streamen aan de hand van het Chromecast logo (wat je in diverse video’s tevoorschijn ziet komen) is de gebruiksvriendelijkheid groot. Je kunt via Google Chrome je eigen server op je pc opzetten. Zo kan je ook films en andere data makkelijk streamenmet diverse handige functies en mogelijkheden om de kwaliteit aan te passen waar nodig.

Foto’s en video’s makkelijk streamen

Wellicht vind je het leuk om diverse persoonlijke content te laten zien op een groter scherm. Ook dat is iets wat met de Chromecast 3 mogelijk is. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je apparaten op hetzelfde wifi netwerk zitten waardoor je zo jouw films met gemak op de televisie kunt afspelen. Zo kan je ook heel makkelijk de Chromecast 3 gebruiken voor videopresentaties zonder dat je allerlei apparatuur moet aansluiten om beeld te krijgen.

Overal controle

Je hebt dus overal controle over wat je op een scherm wilt laten zien. Je kunt met diverse mediastream apps op een tablet, smartphone of pc content sturen en beheren. Hierbij kunnen andere gebruikers op hetzelfde netwerk ook de controle houden over wat er afspeelt: je kunt met elk smart device de content pauzeren wanneer dat nodig is. De Chromecast 3 kopen is dus eigenlijk iets wat je gewoon moet doen!

Google Chromecast 3 kopen

De nieuwste Chromecast 3 (2019) is nu al te koop vanaf €39,-. Let er bij het kopen op dat je niet de oude versie koopt. Hij wordt vaak aangeduid als Google Chromecast V3 of Google Chromecast 2018 en is te herkennen aan het nieuwe platte uiterlijk (zie foto’s hierboven).

Of bestel de Chromecast Ultra:

Google Chromecast Ultra (4K)

Google heeft weer een nieuwe Chromecast aangekondigd. In dit bericht lees je alles over de nieuwe Chromecast Ultra, voordelen van de Ultra ten opzichte van de v3 en de beste deals om de Chromecast Ultra te kopen.

Wat is de Chromecast Ultra?

device-chromecast-ultra

De Google Chromecast Ultra is een mediaspeler waarmee het mogelijk is vanaf je telefoon, tablet of computer 4K videos te streamen naar jouw TV.

Qua uiterlijk is de Chromecast Ultra niet heel veel verschillend met zijn voorganger. Er zijn een aantal goede verbeteringen gedaan door Google. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen tussen de Chromecast 2 en de Chromecast Ultra.

Voordelen Chromecast Ultra

 • Streamen tot 4K Ultra HD en HDR in plaats van 1080p HD
 • Laadtijd en bufferen  is significant verbeterd.
 • Streamen met de Chromecast Ultra kan nu ook via ethernet in plaats van alleen via de WIFI.

Chromecast Ultra kopen

De Chromecast Ultra 4K media streamer is beschikbaar bij verschillende aanbieders. We hebben 2 aanbieder uitgelicht voor jullie die aantrekkelijk deals hebben voor de Chromecast Ultra

Chromecast Ultra kopen bij Bol.com

Ook bij Bol is hij inmiddels te verkrijgen! Voor dezelfde prijs van €79,99 kan je hem bestellen en is deze de volgende dag in huis!

Koop nu de Chromecast Ultra bij Bol.com

Koop Google Chromecast Ultra bij Coolblue

De Chromecast Ultra is beschikbaar bij Coolblue voor een prijs van €84,99

Koop de Chromecast Ultra bij Coolblue

Wat vind jij van de Google Chromecast Ultra?

Laat in een reactie onder weten wat jij vind van de Chromecast Ultra. Wij vinden het een grote verbetering dat de Ultra 4K ondersteund.

Nieuw: Google Chromecast 2

Google Chromecast 2Het is eindelijk toch zover! Google heeft een nieuwe Chromecast uitgebracht. Tijdens het event in San Francisco heeft Google versie 2 van de Chromecast aangekondigd. Bestel nu al de nieuwste Google Chromecast 2!

Verbeteringen Google Chromecast 2

De nieuwste Chromecast heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de oude versie van de Chromecast!

Verbetering Chromecast WIFI

De grootste verbetering van de nieuwe Google Chromecast is snellere WIFI. De media streamer heeft ondersteuning voor 5 GHz-netwerken waar de meeste WIFI verbindingen tegenwoordig op draaien. Samen met de nieuwste WIFI standaard Dual Band Wifi AC zorgt het voor veel verbeteringen in de snelheid van het streamen!

Feature Fast Play

De Chromecast heeft er een nieuwe feature bij gekregen: Fast Play. Fast Play zorgt ervoor dat films en series direct beginnen met streamen, zonder dat het eest hoeft te laden en bufferen. Testen van Google hebben bewezen dat 80% winst wordt gehaald in het ophalen van content. Ook wordt er alvast het begin van volgende afleveringen opgehaald, zodat er meteen kan worden afgespeeld!

Nieuw uiterlijk Google Chromecast 2

chromecastDe Chromecast 2 heeft ook een heel nieuw uiterlijk gekregen, die amper vergeleken kan worden met de oude Chromecast. Naast zwart is hij ook beschikbaar in citroen en koraal (rood). De vorm van de Chromecast is veranderd van een standaard USB vorm naar een rond platte schijf. Qua uiterlijk zijn we nog niet heel overtuigd, maar het schijnt functioneel beter te zijn. Het heeft in ieder geval een ingebouwde HDMI kabel, zodat de Chromecast in elke TV moet passen.

Google Chromecast 2 kopen

De nieuwste media streamer is iets duurder dan de oude. Van €35,- is de nieuwste naar €39,- gegaan. Maar als de WIFI echt een grote verbetering is en de Chromecast veel sneller is, dan is dat het geld zeker waard! Je kan de Chromecast nu al bestellen bij:

Bol.com (€39,-)

Ervaringen Google Chromecast 2

Heb jij al ervaring met de nieuwe Chromecast of wil je laten weten wat je er van vindt? Laat een reactie hieronder achter.

 

Gratis Chromecast voor Emmy kiezers

De Televisie Academie heeft dinsdagmiddag een meerjarige deal gesloten met Google. Hierbij krijgt elke Emmy stemmer een exclusieve Chromecast, waarmee ze genomineerde shows rechtstreeks kunnen streamen naar TV’s. Ze kunnen de Chromecast aansluiten op computers, tablets en smartphones en het online Emmy stem platform streamen. Het is nu mogelijk om genomineerde shows via de Chromecast te kijken in plaats van via DVD. Dit wordt gedaan om het aantal dvd screeners dat per jaar verzonden wordt dramatisch omlaag te brengen.

Uitleg Television Academy:

“Chromecast provides members with the option to enhance the viewing experience of Emmy-nominated content as the Academy launches its new, members-only, online viewing platform. The thumb-sized, media-streaming Chromecast devices enable members to “cast” videos from the Television Academy mobile apps and viewing website directly to the big screen in their homes.”

Slechte verbinding Chromecast? Nieuw: Ethernet adapter

google-brengt-ethernet-adapter-chromecastHet kan gebeuren dat de Chromecast geen goede verbinding kan maken met je WIFI netwerk. Google heeft uit alle reviews gemerkt dat een slechte WIFI verbinding een veel voorkomend probleem is en heeft hiervoor een oplossing bedacht. Met de ethernet adapter is het mogelijk om de Chromecast van internet te voorzien via een internet kabel, zodat het rechtstreeks verbonden staat op het internet.

Hoe werkt de Chromecast ethernet adapter?

De ethernet adapter wordt aangeleverd met een USB kabel. Het werkt heel simpel (net zoals de Chromecast).  Stop de adapter in het stopcontact en de USB kabel in de Chromecast. Vervolgens kan er een ethernet/internet kabel van de router/modem worden aangesloten op de adapter en wordt er connectie gemaakt met de het internet. Er wordt geen internet kabel meegeleverd in het pakket.

Ethernet adapter kopen?

De adapter voor de Chromecast is helaas nog niet te koop in Nederland. Het is momenteel alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers van de Google Play Store. Het is nog niet bekend of en wanneer het in Nederland komt, maar de kans wordt zeer groot geschat. De Chromecast wordt verkocht voor 15 dollar en was in korte tijd uitverkocht in de VS. We hopen dat hij snel voor Nederlandse gebruikers beschikbaar komt!

Iets unieks?

Nee, een ethernet adapter zelf is niets nieuw en blijkbaar had de Chromecast deze ondersteuning hiervoor al. Verschillende forum gebruikers hebben het getest met andere ethernet adapters en het blijkt mogelijk te zijn om een andere op de Chromecast aan te sluiten. Het jij meer info hierover? Laat het ons weten in de reacties. We houden je op de hoogte als hij in NL uitkomt.