Chromecast Ethernet Adapter

In dit artikel leggen we uit wat de Ethernet Adapter voor Chromecast is, wat de specificaties en prijzen zijn, hoe je de adapter kunt installeren en aansluiten en waar je de adapter kan kopen.

Inhoudsopgave:

Wat is een Chromecast Ethernet Adapter?

De Ethernet Adapter voor de Chromecast is een klein apparaat die gebruikt wordt voor het verbeteren van de snelheid van het streamen van de Chromecast door deze direct aan te sluiten op de router via een ethernet kabel.

De Ethernet Adapter wordt aangesloten op het stroomnetwerk met een 2 meter lange kabel en wordt verbonden met de Chromecast via de USB-C kabel. De ethernet kabel wordt aangesloten op de adapter en een router met een werkende internetverbinding.

De Ethernet Adapter wordt gebruikt om het streamen van games via Google Stadia of 4K content sneller en betrouwbaarder te maken. Ook kan de adapter gebruikt worden als er last is van een slechte WIFI verbinding in een ruimte.

Ethernet Adapter Chromecast 4

Specificaties Ethernet Adapter Chromecast

Hieronder staan de specificaties van de Ethernet Adapter voor de Chromecast die wordt geleverd door Google. De adapter is alleen beschikbaar in de kleur wit en niet in de verschillende kleuren van de nieuwe Chromecast 4 en afstandsbediening.

Lengte5,9cm
Breedte2,7cm
Hoogte4,7cm
Gewicht95.6 gram
KleurWit
Connectiviteit10/100 Mbps poort
Power5V, 1.5A
Specificaties Ethernet Adapter Chromecast met Google TV (US)

Wat wordt er meegeleverd?

Als je de Chromecast Ethernet Adapter besteld, krijg je uitsluitend de Ethernet Adapter met USB-C kabel die aangesloten kan worden op de Google Chromecast. Het netsnoer van de ethernet adapter is 2 meter lang.

Let op: De ethernet kabel en de Google Chromecast zelf worden niet meegeleverd.

Hoe kan ik de Ethernet Adapter voor de Chromecast installeren?

Je kunt de Ethernet Adapter eenvoudig aansluiten op je Chromecast. Je heb hiervoor een ethernet kabel nodig, een stopcontact en een router of internet aansluitpunt.

Vervolgens kan je de volgende stappen nemen om hem aan te sluiten:

 • Sluit de USB-C kabel van de ethernet adapter aan op de Chromecast
 • Sluit de ethernet kabel aan op de Chromecast
 • Sluit de ethernet kabel aan op een router of internet aansluitpunt
 • Sluit de ethernet adapter aan op het stroom

Mocht je problemen hebben met het installeren, laat onderaan dit bericht een reactie achter. Het is normaal volgens Google dat de ethernet adapter warm kan worden.

Wat is de prijs van de Chromecast Ethernet Adapter?

De prijs in Nederland voor de Ethernet Adapter voor de Chromecast met Google TV wordt €19,99, exclusief Google Chromecast en Ethernet kabel.

Waar kan ik een Ethernet Adapter voor de Chromecast kopen?

De Ethernet Adapter voor de Chromecast 4 met Google TV is momenteel nog niet te koop in Nederland. Op het moment dat de Chromecast met Google TV uitkomt, zal de ethernet adapter voor deze Chromecast ook worden uitgebracht.

Natuurlijk houden we je op de hoogte wanneer deze uitkomt voor de Chromecast 4. De Ethernet Adapter voor de Chromecast 3 kunnen wij helaas niet meer vinden in de online shops en Google Store.

Problemen van de Ethernet Adapter Chromecast

Heb je problemen met het instellen van de Ethernet Adapter zelf of het instellen van de Chromecast met ethernet adapter, laat dan hieronder een reactie achter.

We zullen dit bericht updaten met de meest voorkomende problemen.

Google Chromecast 4 met Google TV (2020)

Google heeft 30 september 2020, tijdens het Launch Night In event, de nieuwe Chromecast 4 met Google TV aangekondigd. De Chromecast 4 heeft een nieuw design, afstandsbediening en werkt met Google TV.

Google heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de nieuwe Chromecast 4 te koop zal zijn in Nederland. Natuurlijk zullen we jou daar op de hoogte van houden in dit artikel. In deze blog lees je alles over de nieuwe features, design, prijzen, specificaties en afstandsbediening van de Google Chromecast 4 en de Google TV.

Inhoudsopgave:

Wat is nieuw in de Chromecast 4?

De nieuwe features van de Google Chromecast 4 met Google TV in het kort:

 • De Chromecast 4 heeft een nieuw design gekregen in 3 kleuren
 • De Chromecast 4 wordt geleverd met een afstandsbediening met spraakbesturing
 • De Google Chromecast 4 werkt met Google TV
 • De Chromecast met Google TV ondersteund 4K video resolutie met 60 FPS streaming
 • HDR-formaten: HDR10, HDR10+, Dolby Vision
 • Audio formaten: Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos
Google Chromecast 4 Sabrina Sunrise met Google TV
Google Chromecast 4 Sunrise

Chromecast 4 release datum Nederland

De Chromecast met Google TV is 30 september 2020 aangekondigd door Google en zal vanaf dat moment beschikbaar zijn in een beperkt aantal landen, waaronder VS, UK, Duitsland. In Duitsland is de Chromecast beschikbaar vanaf 16 oktober 2020.

De release datum van de Chromecast 4 met Google TV voor Nederland is nog niet bekend gemaakt door Google.

Prijs Chromecast 4

De prijzen van de Google Chromecast 4 Sabrina in het buitenland:

 • Verenigde Staten: $49,99
 • Verenigd Koninkrijk: £59,99,-
 • Duitsland: €68,23
 • Frankrijk: €69,99

Wat is de prijs van de Chromecast 4 in Nederland?

De Google Chromecast 4 gaat in Nederland €69,99 kosten volgens de verwachtingen.

Design Chromecast 4

Het design van de Chromecast 4 is weer helemaal veranderd vergeleken met de Chromecast 3. Hieronder lees je de belangrijkste verschillen in het design van de Chromecast 4.

De nieuwe Chromecast met Google TV is in 3 verschillende kleuren uitgebracht:

 • Snow
 • Sunrise
 • Sky

De kleuren zijn wat minder vel dan de vorige Chromecast die uitgebracht werd in rood, geel en zwart. Ze hebben een pastel achtige kleur die er wat ons betreft strakker uitziet en beter in de huiskamers past. Wat verder opvalt in het design van de Chromecast 4 zijn de ronde hoeken en het duidelijke Google logo in het midden.

Google Chromecast 4 Sky met afstandsbediening

Ook is natuurlijk de afstandsbediening aankondigt die meegeleverd wordt met de nieuwe Google Chromecast 4. De afstandsbediening wordt geleverd in dezelfde 3 kleuren, wit, blauw en roze. Een mooi apparaat met weer dezelfde ronde hoeken als de Chromecast media streamer.

Wat ons betreft, is het design van de Chromecast 4 flink verbeterd als we deze vergelijk met de Chromecast Ultra en de Chromecast 3e generatie. Wat vinden jullie van het design?

Google Chromecast 4 specificaties

De nieuwe Chromecast 4 heeft een aantal mooie specificaties in de media streamer die de gebruikerservaring flink zullen verbeteren.

Specificaties Chromecast 4:

 • 4K video resolutie met 60 FPS streaming
 • HDR formaten: HDR10, HDR10+, Dolby Vision
 • Audio formaten: Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos
 • Operating System: Android TV OS

Hiermee lijkt het dat er geen Chromecast Ultra 2 komt en deze voorgoed te worden vervangen nu de Chromecast 4 4K ondersteuning heeft. Ook verwachten wij niet meer dat er ooit een nieuwe versie van de Chromecast audio wordt uitgebracht.

Stadia wordt op dit moment nog niet ondersteund door de Chromecast 4 (helaas). De verwachting is wel dat Google binnenkort een update gaat uitbrengen die Stadia ondersteuning toevoegt.

Afstandsbediening Chromecast 4

De Chromecast 4 wordt zoals al verwacht geleverd met een afstandbediening (remote control). De afstandsbediening is voorzien van 2 knoppen voor snelle navigatie naar Netflix of Youtube. De touch scroll pad kan eenvoudig worden gebruikt voor de navigatie in de Google TV. Daarnaast zijn er knoppen om het geluid te dempen, naar home te gaan, terug te gaan naar het vorige scherm of om de Google TV uit te zetten.

Chromecast 4 met Google Assistent

De Chromecast 4 afstandsbediening heeft een ingebouwde microfoon en is voorzien van een knop om spraakopdrachten uit te voeren. De spraakopdrachten werken samen met Google Assistent. Hierdoor kan je spraakopdrachten invoeren zoals:

 • Speel x op Netflix af
 • Speel x op Spotify af
 • Speel x op YouTube af

De afstandsbediening van de Google Chromecast is vergelijkbaar met de met de Amazon Fire TV Stick die het makkelijker maakt om te switchen van apps en geluid aan te passen of om de serie te pauzeren of af te spelen.

De afstandsbediening heeft 2 AAA-batterijen die worden meegeleverd bij het bestellen van de Chromecast 4.

Google Chromecast 4 Snow afstandsbediening
Google Chromecast 4 Snow afstandsbediening

Google TV

Google heeft de Chromecast 4 met Google TV aangekondigd in de laatste versie van de Google Chromecast. Wat is de Google TV en wat is het voordeel ervan?

Wat is Google TV?

Google TV is een interface met een overzicht van apps voor de Chromecast die draait op Android TV, het besturingssysteem van Google voor smart TV’s en streamings apparaten. Google TV is bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren voor Chromecast gebruikers.

De interface van de Google TV heeft een duidelijk overzicht van alle apps waarin gezocht kan worden. Daarnaast wordt er aanbevolen content getoond op basis van jouw gedrag. Ook is er een watch list, waar je series of films aan kan toevoegen. De Chromecast met Google TV is een grote vooruitgang ten opzichte van de vorige versie en maakt het nog interessanter om de Chromecast 4 aan te schaffen. Google heeft gekozen om de focus te leggen op personalisering van content in de Google TV, wat we al kennen van apps zoals Netflix. De Google TV werkt met de meegeleverde afstandsbediening van de Chromecast, waarmee je eenvoudig content kan zoeken en kan navigeren. Met Google Assistent kan je de Google TV ook besturen met spraakopdrachten.

De Google TV ondersteund heel veel apps, zoals Netflix, Youtube, Disney, Prime video, Spotify. Je kan kiezen uit een lijst met 6500 apps die je kan downloaden in de Google TV.

We hebben helaas zelf nog niet ervaren hoe de Google TV werkt, maar zullen dit uiteraard delen met jullie. De verwachting van de Google TV zijn hoog en samen met de afstandsbediening, heeft Google ons overtuig om de nieuwe Chromecast te kopen.

Chromecast 4 kopen

Je kunt de Chromecast 4 inmiddels kopen bij verschillende resellers die de Chromecast met Google TV uit het buitenland importeren en voor een (te) hoge prijs doorverkopen. Helaas is de officiële Chromecast 4 met Google TV op dit moment nog niet uitgebracht in Nederland en is er nog geen release datum gegeven.

We verwachten dat de Chromecast 4 pas over een aantal maanden officieel wordt uitgebracht in Nederland door Google met een Nederlandse update, maar laten we hopen dat die deze maand nog uitkomt. Wij gaan hem in ieder meteen halen zodra deze uitkomt in Nederland. Jij ook?

We zullen jullie natuurlijk op de hoogte houden wanneer de officiële Nederlandse Chromecast 4 beschikbaar en te koop is bij verschillende aanbieders met de beste deals voor de nieuwste Chromecast. Kun je toch niet wachten en wil je de buitenlandse versie als eerste proberen, hieronder vind je de beste deals voor de Chromecast 4.

Koop de Chromecast 4 met Google TV

Extra Informatie: Houdt er rekening mee dat elke Google Chromecast 4 met Google TV die nu te koop is uit het buitenland geïmporteerd worden door partners van bol en dus niet de officiële uitgebrachte Nederlandse versie van de Google Chromecast met Google TV is. Dit zorgt ervoor dat bepaalde functionaliteiten nog niet ondersteund worden in de Chromecast en dat er een hogere prijs betaald moet worden.

Review Chromecast 4

De grootste voordelen van de Chromecast 4 zijn natuurlijk:

 • Google TV
 • 4K ondersteuning
 • Afstandsbediening

Het nadeel op dit moment is de Chromecast in Nederland nog niet alle functionaliteiten ondersteund worden, hoge prijs en dat er nog een aantal verbeteringen door Google gemaakt moeten worden om de gebruikerservaring te verbeteren.

In de review van Bright, die de niet officiële Chromecast 4 alvast hebben gekocht, vind je meer informatie over de missende functionaliteiten en verbeterpunten van de Chromecast met Google TV .

Review van Bright over de Google Chromecast met Google TV

Wat vinden jullie van de Chromecast 4 met Google TV? Is de Chromecast een verbetering ten opzichte van de vorige versies en laat je jouw oude Chromecast vervangen door de nieuwe Chromecast 4? Natuurlijk zullen we een review plaatsen, nadat we de officiële Chromecast 4 hebben gekocht.

Laat een reactie achter hieronder met jouw mening over de nieuwste Chromecast en/of Google TV, vragen over de Chromecast 4, informatie die je mist in dit artikel of onjuiste informatie. Vergeet niet deze blog over de Chromecast met Google TV te delen!

Google Chromecast 3: een upgrade die je niet mag missen

Even ’s avonds lekker naar je favoriete series of films kijken zonder dat je bezig bent met allerlei losse apparaten en afstandsbedieningen? Dan kies je natuurlijk voor Chromecast! Dit is een erg handig apparaatje wat van jouw oude televisie een smart entertainment device maakt. De Chromecast 3 (2019) is van de laatste generatie die nog meer voor jou kan bieden met de laatste standaarden.

Chromecast 3 mediaspeler kopen
Chromecast 3 kopen

Je eigen slimme apparaat

Een Chromecast 3 kopen is iets waar je eigenlijk gewoon niet over hoeft te twijfelen. Met een zeer redelijke prijs krijg je enorm veel waar voor je geld. Dankzij diverse handige apps heb je geen smart televisie nodig om je favoriete content af te spelen. Je kunt bijvoorbeeld lekker even op Netflix gaan met jouw account. Het enige wat je nodig hebt is een HDMI aansluiting en een stroomaansluiting. En uiteraard een goed werkende wifi verbinding om verbinding te maken tussen de router en jouw smart devices.

Voordelen Chromecast 3: Sneller en beter

De Chromecast 3 is de derde generatie van de Chromecast series waarbij dit model veel weg heeft van de tweede genratie: het heeft een rond model met bijna hetzelfde design, maar is wel een stuk sneller geworden. Dat mag ook wel met de hedendaagse eisen, je wilt al je content natuurlijk snel en soepel afgespeeld hebben. Hiervoor zorgt dit nieuwe model: een fijnere kijkervaring zoals jij dat ook graag wilt hebben.

Chromecast 3 als mediaplayer

Dankzij dit klein stukje hardware zorg jij voor heel wat besparing aan ruimte en heb je niet meer de ergernis van allerlei grote hardware apparaten die je weer apart moet aansluiten. En natuurlijk de bijbehorende kabels die weer een lelijk aanzicht geven. Omdat de Chromecast 3 op veel apparaten wordt ondersteund en je dus makkelijk content kunt streamen aan de hand van het Chromecast logo (wat je in diverse video’s tevoorschijn ziet komen) is de gebruiksvriendelijkheid groot. Je kunt via Google Chrome je eigen server op je pc opzetten. Zo kan je ook films en andere data makkelijk streamenmet diverse handige functies en mogelijkheden om de kwaliteit aan te passen waar nodig.

Foto’s en video’s makkelijk streamen

Wellicht vind je het leuk om diverse persoonlijke content te laten zien op een groter scherm. Ook dat is iets wat met de Chromecast 3 mogelijk is. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je apparaten op hetzelfde wifi netwerk zitten waardoor je zo jouw films met gemak op de televisie kunt afspelen. Zo kan je ook heel makkelijk de Chromecast 3 gebruiken voor videopresentaties zonder dat je allerlei apparatuur moet aansluiten om beeld te krijgen.

Overal controle

Je hebt dus overal controle over wat je op een scherm wilt laten zien. Je kunt met diverse mediastream apps op een tablet, smartphone of pc content sturen en beheren. Hierbij kunnen andere gebruikers op hetzelfde netwerk ook de controle houden over wat er afspeelt: je kunt met elk smart device de content pauzeren wanneer dat nodig is. De Chromecast 3 kopen is dus eigenlijk iets wat je gewoon moet doen!

Google Chromecast 3 kopen

De nieuwste Chromecast 3 (2019) is nu al te koop vanaf €39,-. Let er bij het kopen op dat je niet de oude versie koopt. Hij wordt vaak aangeduid als Google Chromecast V3 of Google Chromecast 2018 en is te herkennen aan het nieuwe platte uiterlijk (zie foto’s hierboven).

Of bestel de Chromecast Ultra:

Google Chromecast Ultra (4K)

Google heeft weer een nieuwe Chromecast aangekondigd. In dit bericht lees je alles over de nieuwe Chromecast Ultra, voordelen van de Ultra ten opzichte van de v3 en de beste deals om de Chromecast Ultra te kopen.

Wat is de Chromecast Ultra?

device-chromecast-ultra

De Google Chromecast Ultra is een mediaspeler waarmee het mogelijk is vanaf je telefoon, tablet of computer 4K videos te streamen naar jouw TV.

Qua uiterlijk is de Chromecast Ultra niet heel veel verschillend met zijn voorganger. Er zijn een aantal goede verbeteringen gedaan door Google. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen tussen de Chromecast 2 en de Chromecast Ultra.

Voordelen Chromecast Ultra

 • Streamen tot 4K Ultra HD en HDR in plaats van 1080p HD
 • Laadtijd en bufferen  is significant verbeterd.
 • Streamen met de Chromecast Ultra kan nu ook via ethernet in plaats van alleen via de WIFI.

Chromecast Ultra kopen

De Chromecast Ultra 4K media streamer is beschikbaar bij verschillende aanbieders. We hebben 2 aanbieder uitgelicht voor jullie die aantrekkelijk deals hebben voor de Chromecast Ultra.

Chromecast Ultra kopen bij Bol.com

Ook bij Bol is hij inmiddels te verkrijgen! Voor dezelfde prijs van €79,99 kan je hem bestellen en is deze de volgende dag in huis!

Koop nu de Chromecast Ultra bij Bol.com

Koop Google Chromecast Ultra bij Coolblue

De Chromecast Ultra is beschikbaar bij Coolblue voor een prijs van €84,99

Koop de Chromecast Ultra bij Coolblue

Wat vind jij van de Google Chromecast Ultra?

Laat in een reactie onder weten wat jij vind van de Chromecast Ultra. Wij vinden het een grote verbetering dat de Ultra 4K ondersteund.