Chromecast 3 (2019): een upgrade die je niet mag missen

Even ’s avonds lekker naar je favoriete series of films kijken zonder dat je bezig bent met allerlei losse apparaten en afstandsbedieningen? Dan kies je natuurlijk voor Chromecast! Dit is een erg handig apparaatje wat van jouw oude televisie een smart entertainment device maakt. De Chromecast 3 (2019) is van de laatste generatie die nog meer voor jou kan bieden met de laatste standaarden.

Chromecast 3 mediaspeler kopenChromecast 3 kopen

Je eigen slimme apparaat

Een Chromecast 3 kopen is iets waar je eigenlijk gewoon niet over hoeft te twijfelen. Met een zeer redelijke prijs krijg je enorm veel waar voor je geld. Dankzij diverse handige apps heb je geen smart televisie nodig om je favoriete content af te spelen. Je kunt bijvoorbeeld lekker even op Netflix gaan met jouw account. Het enige wat je nodig hebt is een HDMI aansluiting en een stroomaansluiting. En uiteraard een goed werkende wifi verbinding om verbinding te maken tussen de router en jouw smart devices.

Voordelen Chromecast 3: Sneller en beter

De Chromecast 3 is de derde generatie van de Chromecast series waarbij dit model veel weg heeft van de tweede genratie: het heeft een rond model met bijna hetzelfde design, maar is wel een stuk sneller geworden. Dat mag ook wel met de hedendaagse eisen, je wilt al je content natuurlijk snel en soepel afgespeeld hebben. Hiervoor zorgt dit nieuwe model: een fijnere kijkervaring zoals jij dat ook graag wilt hebben.

Chromecast 3 als mediaplayer

Dankzij dit klein stukje hardware zorg jij voor heel wat besparing aan ruimte en heb je niet meer de ergernis van allerlei grote hardware apparaten die je weer apart moet aansluiten. En natuurlijk de bijbehorende kabels die weer een lelijk aanzicht geven. Omdat de Chromecast 3 op veel apparaten wordt ondersteund en je dus makkelijk content kunt streamen aan de hand van het Chromecast logo (wat je in diverse video’s tevoorschijn ziet komen) is de gebruiksvriendelijkheid groot. Je kunt via Google Chrome je eigen server op je pc opzetten. Zo kan je ook films en andere data makkelijk streamenmet diverse handige functies en mogelijkheden om de kwaliteit aan te passen waar nodig.

Foto’s en video’s makkelijk streamen

Wellicht vind je het leuk om diverse persoonlijke content te laten zien op een groter scherm. Ook dat is iets wat met de Chromecast 3 mogelijk is. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je apparaten op hetzelfde wifi netwerk zitten waardoor je zo jouw films met gemak op de televisie kunt afspelen. Zo kan je ook heel makkelijk de Chromecast 3 gebruiken voor videopresentaties zonder dat je allerlei apparatuur moet aansluiten om beeld te krijgen.

Overal controle

Je hebt dus overal controle over wat je op een scherm wilt laten zien. Je kunt met diverse mediastream apps op een tablet, smartphone of pc content sturen en beheren. Hierbij kunnen andere gebruikers op hetzelfde netwerk ook de controle houden over wat er afspeelt: je kunt met elk smart device de content pauzeren wanneer dat nodig is. De Chromecast 3 kopen is dus eigenlijk iets wat je gewoon moet doen!

Chromecast 3 kopen

De nieuwste Chromecast 3 (2019) is nu al te koop vanaf €39,-. Let er bij het kopen op dat je niet de oude versie koopt. Hij wordt vaak aangeduid als Google Chromecast V3 of Google Chromecast 2018 en is te herkennen aan het nieuwe platte uiterlijk (zie foto’s hierboven).

Of bestel de Chromecast 3 Ultra:

Google Chromecast Ultra kopen

Er is weer een “ultra” nieuwe Chromecast uitgebracht door Google!

Wat is de Chromecast Ultra?

device-chromecast-ultraDe Chromecast Ultra is net als zijn voorgangers ook een mediaspeler waarmee het mogelijk is vanaf je telefoon, tablet of computer te streamen naar jouw TV. Qua uiterlijk is de Chromecast Ultra niet heel veel verschillend met zijn voorganger. Er zijn een aantal goede verbeteringen gedaan door Google. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen tussen de Chromecast 2 en de Chromecast Ultra.

  • Streamen tot 4K Ultra HD en HDR in plaats van 1080p HD
  • Laadtijd en bufferen  is significant verbeterd.
  • Streamen met de Chromecast Ultra kan nu ook via ethernet in plaats van alleen via de WIFI.

Chromecast Ultra kopen

Helaas is de Chromecast Ultra nog niet overal te verkrijgen. Wij zullen je hieronder op de hoogte houden wanneer je overal de Chromecast Ultra kunt kopen en wat de beste deals zijn.

Chromecast Ultra kopen bij de Mediamarkt

De mediaplayer is als eerste verkrijgbaar bij Mediamarkt. De Chromecast Ultra is te verkrijgen voor €79,- en is momenteel op voorraad. Als je hem voor 22:00 besteld heb je hem morgen al in huis.

Koop nu de Chromecast Ultra bij Mediamarkt

Chromecast Ultra kopen bij Bol.com

Ook bij Bol is hij inmiddels te verkrijgen! Voor dezelfde prijs van €79,- kan je hem bestellen en is deze de volgende dag in huis!

Koop nu de Chromecast Ultra bij Bol.com

Chromecast Ultra kopen bij Coolblue

Helaas ook nog niet te verkrijgen bij Coolblue. Je kan jezelf wel op de hoogte houden en een email krijgen wanneer die Chromecast Ultra beschikbaar is. Net als bij de rest van alle webshops zal de prijs hier ook €79,- worden waarschijnlijk.

Houdt jezelf op de hoogte op Coolblue

Nieuw: Google Chromecast 2

Google Chromecast 2Het is eindelijk toch zover! Google heeft een nieuwe Chromecast uitgebracht. Tijdens het event in San Francisco heeft Google versie 2 van de Chromecast aangekondigd. Bestel nu al de nieuwste Google Chromecast 2!

Verbeteringen Google Chromecast 2

De nieuwste Chromecast heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de oude versie van de Chromecast!

Verbetering Chromecast WIFI

De grootste verbetering van de nieuwe Google Chromecast is snellere WIFI. De media streamer heeft ondersteuning voor 5 GHz-netwerken waar de meeste WIFI verbindingen tegenwoordig op draaien. Samen met de nieuwste WIFI standaard Dual Band Wifi AC zorgt het voor veel verbeteringen in de snelheid van het streamen!

Feature Fast Play

De Chromecast heeft er een nieuwe feature bij gekregen: Fast Play. Fast Play zorgt ervoor dat films en series direct beginnen met streamen, zonder dat het eest hoeft te laden en bufferen. Testen van Google hebben bewezen dat 80% winst wordt gehaald in het ophalen van content. Ook wordt er alvast het begin van volgende afleveringen opgehaald, zodat er meteen kan worden afgespeeld!

Nieuw uiterlijk Google Chromecast 2

chromecastDe Chromecast 2 heeft ook een heel nieuw uiterlijk gekregen, die amper vergeleken kan worden met de oude Chromecast. Naast zwart is hij ook beschikbaar in citroen en koraal (rood). De vorm van de Chromecast is veranderd van een standaard USB vorm naar een rond platte schijf. Qua uiterlijk zijn we nog niet heel overtuigd, maar het schijnt functioneel beter te zijn. Het heeft in ieder geval een ingebouwde HDMI kabel, zodat de Chromecast in elke TV moet passen.

Google Chromecast 2 kopen

De nieuwste media streamer is iets duurder dan de oude. Van €35,- is de nieuwste naar €39,- gegaan. Maar als de WIFI echt een grote verbetering is en de Chromecast veel sneller is, dan is dat het geld zeker waard! Je kan de Chromecast nu al bestellen bij:

Bol.com (€39,-)

Ervaringen Google Chromecast 2

Heb jij al ervaring met de nieuwe Chromecast of wil je laten weten wat je er van vindt? Laat een reactie hieronder achter.

 

Gratis Chromecast voor Emmy kiezers

De Televisie Academie heeft dinsdagmiddag een meerjarige deal gesloten met Google. Hierbij krijgt elke Emmy stemmer een exclusieve Chromecast, waarmee ze genomineerde shows rechtstreeks kunnen streamen naar TV’s. Ze kunnen de Chromecast aansluiten op computers, tablets en smartphones en het online Emmy stem platform streamen. Het is nu mogelijk om genomineerde shows via de Chromecast te kijken in plaats van via DVD. Dit wordt gedaan om het aantal dvd screeners dat per jaar verzonden wordt dramatisch omlaag te brengen.

Uitleg Television Academy:

“Chromecast provides members with the option to enhance the viewing experience of Emmy-nominated content as the Academy launches its new, members-only, online viewing platform. The thumb-sized, media-streaming Chromecast devices enable members to “cast” videos from the Television Academy mobile apps and viewing website directly to the big screen in their homes.”

Slechte verbinding Chromecast? Nieuw: Ethernet adapter

google-brengt-ethernet-adapter-chromecastHet kan gebeuren dat de Chromecast geen goede verbinding kan maken met je WIFI netwerk. Google heeft uit alle reviews gemerkt dat een slechte WIFI verbinding een veel voorkomend probleem is en heeft hiervoor een oplossing bedacht. Met de ethernet adapter is het mogelijk om de Chromecast van internet te voorzien via een internet kabel, zodat het rechtstreeks verbonden staat op het internet.

Hoe werkt de Chromecast ethernet adapter?

De ethernet adapter wordt aangeleverd met een USB kabel. Het werkt heel simpel (net zoals de Chromecast).  Stop de adapter in het stopcontact en de USB kabel in de Chromecast. Vervolgens kan er een ethernet/internet kabel van de router/modem worden aangesloten op de adapter en wordt er connectie gemaakt met de het internet. Er wordt geen internet kabel meegeleverd in het pakket.

Ethernet adapter kopen?

De adapter voor de Chromecast is helaas nog niet te koop in Nederland. Het is momenteel alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers van de Google Play Store. Het is nog niet bekend of en wanneer het in Nederland komt, maar de kans wordt zeer groot geschat. De Chromecast wordt verkocht voor 15 dollar en was in korte tijd uitverkocht in de VS. We hopen dat hij snel voor Nederlandse gebruikers beschikbaar komt!

Iets unieks?

Nee, een ethernet adapter zelf is niets nieuw en blijkbaar had de Chromecast deze ondersteuning hiervoor al. Verschillende forum gebruikers hebben het getest met andere ethernet adapters en het blijkt mogelijk te zijn om een andere op de Chromecast aan te sluiten. Het jij meer info hierover? Laat het ons weten in de reacties. We houden je op de hoogte als hij in NL uitkomt.