Verschillen Chromecast met Google TV (HD & 4K), V3 en Ultra

FeatureChromecast v3Chromecast met Google TV (HD)Chromecast met Google TV (4K)Chromecast Ultra
Resolutie1080p1080p4K4K
HDRNeeNeeJaJa
Interne opslagNee8 GB8 GBNee
Remote controlNeeJaJaNee
ProcessorMarvell Armada 1500 Mini Plus 88DE3006Amlogic S905X3Amlogic S905X3Ambarella A12
AfstandsbedieningNeeJaJaNee
Ingebouwde Google AssistantNeeJaJaJa
Ondersteuning voor Dolby Vision en AtmosNeeNeeJaJa
Dual-band Wi-FiJaJaJaJa
Ethernet-poortNeeJaJaJa
ConnectiviteitHDMI, micro-USBHDMI, Ethernet, USB-CHDMI, Ethernet, USB-CHDMI, Ethernet, USB-C
Afmetingen51.9 x 51.9 x 13.49 mm96 x 96 x 20 mm96 x 96 x 20 mm51.9 x 51.9 x 13.49 mm
Gewicht39 g113 g113 g39 g
Jaar van lancering2015202020202016
Prijs€39,-€49,-€59,-€79,-
Verschillen tussen verschillende Chromecast versies

Chromecast v3

De Chromecast v3 is de opvolger van de Chromecast v2. Het ondersteunt Full HD-resolutie (1080p) en is een betaalbare manier om content naar je TV te streamen. Het bevat geen ingebouwde opslag of afstandsbediening, dus je moet content via je smartphone of tablet bedienen.

Chromecast met Google TV (HD)

De Chromecast met Google TV (HD) is een nieuwe versie van de Chromecast met Google TV die speciaal is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare manier om content naar hun TV te streamen. Het ondersteunt Full HD-resolutie (1080p) en heeft dezelfde ingebouwde 8 GB interne opslag en afstandsbediening als de Chromecast met Google TV (4K), maar heeft geen ondersteuning voor HDR.

Chromecast met Google TV (4K)

De Chromecast met Google TV (4K) is de opwaardering van de Chromecast met Google TV (HD). Het heeft dezelfde ingebouwde 8 GB interne opslag en afstandsbediening, maar ondersteunt nu 4K-resolutie en HDR. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compleet entertainment platform en de beste beeldkwaliteit.

Chromecast Ultra

De Chromecast Ultra is de premium versie van de Chromecast. Het ondersteunt 4K-resolutie en HDR en bevat een snellere processor dan de andere Chromecast-modellen. Het bevat echter geen ingebouwde opslag of afstandsbediening, dus je moet content via je smartphone of tablet bedienen.

Conclusie verschillen Chromecast

In tegenstelling tot de Chromecast v3 en Chromecast Ultra, bevatten beide modellen van de Chromecast met Google TV (HD en 4K) een ingebouwde afstandsbediening en interne opslag. Ze ondersteunen ook Dolby Vision en Atmos, wat betekent dat ze een hogere kwaliteit audio en video bieden. Beide modellen beschikken ook over een Ethernet-poort en ingebouwde Google Assistant, wat het streamen en zoeken naar content eenvoudiger maakt.

Als je op zoek bent naar de allerbeste beeld- en geluidskwaliteit, dan is de Chromecast Ultra de beste keuze. Het bevat de snelste processor en ondersteunt Dolby Vision en Atmos. Als je echter op zoek bent naar een compleet entertainment platform en niet bereid bent om veel geld uit te geven, is de Chromecast met Google TV (4K) een goede keuze.

Chromecast verbinden met hotspot: streamen zonder wifi-netwerk

Het is mogelijk om te streamen naar je Chromecast zonder wifi-netwerk door middel van je mobiele hotspot. In dit artikelen leg ik uit wat je hiervoor nodig hebt en welke stappen je moet doorlopen om je Chromecast te verbinden met een hotspot.

Je Chromecast verbinden met een hotspot is vooral handig op vakantie of in een hotel waar je geen (goede) wifi-netwerk tot je beschikking hebt. Ideaal als je dan toch nog je favoriete serie op een grote TV kan kijken in plaats van je telefoon of tablet.

Wat heb je nodig om je Chromecast te verbinden met een hotspot?

Om te kunnen streamen via hotspot heb je nodig:

 • Een telefoon of tablet die een hotspot kan aanmaken.
 • Een andere telefoon of tablet met Google Home-app.
 • Een Chromecast.
 • Een TV met HDMI-ingang.
 • Stopcontact met stroom.

Ik raad aan om alleen te gaan streamen met een hotspot als je beschikt over een unlimited data abonnement. Het casten naar je TV van series of YouTube kost in de meeste gevallen veel data en zonder unlimited data raak je snel door je bundel heen.

Het is niet mogelijk om streamen met hotspot naar de Chromecast met 1 mobiele telefoon.

Als je de Chromecast wilt verbinden met een hotspot is het handig om de Chromecast te resetten. De huidige wifi-netwerken waar de Chromecast eerder mee verbonden is worden dan verwijderd.

Een Chromecast verbinden met hotspot

 1. Maak een persoonlijke hotspot aan met je telefoon.
 2. Verbind de andere telefoon of tablet via wifi-instellingen met de hotspot.
 3. Open de Google Home-app met de telefoon die verbonden is met de hotspot.
 4. Druk op de + links bovenin.
 5. Kies Apparaat instellen.
 6. Kies nieuwe apparaten.
 7. Kies een huis en druk Volgende.
 8. De Google Home-app zal vervolgens apparaten zoeken.
 9. Selecteer de Chromecast en druk Volgende.
 10. Kijk of de code die je ziet overeenkomt en druk Ja.
 11. Kies de locatie van de Chromecast
 12. De Chromecast is nu verbonden met de hotspot.

Let op: Als je een persoonlijke hotspot aanmaakt, kan je batterij van de telefoon sneller leeg gaan dan normaal. Zorg ervoor dat je deze telefoon aan de oplader legt als je lange tijd gaan streamen.

Hoe maak je een hotspot aan op iPhone?

 1. Schakel de WIFI uit.
 2. Open instellingen.
 3. Kies persoonlijke hotspot.
 4. Selecteer andere mogen verbinden.
 5. Maak wachtwoord (wifi).

Hoe maak je een hotspot aan op Android?

 • Schakel de WIFI uit.
 • Selecteer instellingen.
 • Selecteer Verbindingen.
 • Selecteer Tethering en draagbare hotspots.
 • Selecteer Mobiele hotspots.
 • Schakel mobiele Wi-Fi hotspot in en kies wachtwoord en netwerknaam.

Heb je problemen met het aanmaken van een mobiele hotspot, het verbinden van je Chromecast met de hotspot of het streamen. Laat hieronder een reactie achter en ik zal proberen je te helpen met het opzetten hiervan.

Wifi Chromecast wijzigen – Reset of verwijder wifi-netwerk

Wil je de wifi van jouw Chromecast wijzigen en verbinden met een nieuw wifi-netwerk? In dit artikel lees je hoe je het wifi-netwerk van de Chromecast kan resetten en verwijderen via de Google Home app.

Als je problemen hebt met het streamen of casten via jouw Google Chromecast, moet je soms opnieuw verbinding maken met het wifi-netwerk. Het kan ook voorkomen je een nieuw wifi-netwerk hebt gekregen, doordat je bijvoorbeeld van KPN naar Ziggo bent overgestapt of andersom. In elk geval moet je bij het veranderen van jouw wifi het wifi-netwerk voor de Chromecast wijzigen en opnieuw instellen.

Het wifi-netwerk voor Chromecast wijzigen

 1. Open de Google Home-app.
 2. Selecteer Chromecast.
 3. Ga naar de instellingen via het tandwiel.
 4. Druk op het wifi-netwerk in de apparaatinstellingen.
 5. Druk op Dit netwerk vergeten.
 6. Bevestig keuze door op Wifi-netwerk vergeten te drukken.

Het wifi-netwerk wordt nu verwijderd. Het vergeten van het wifi-netwerk kan even duren. Als het gelukt is wordt je doorgestuurd naar de begin pagina van de Google home app.

Je kunt vervolgens opnieuw verbinding maken met een nieuw wifi-netwerk door de Chromecast opnieuw in te stellen. Het is niet mogelijk om het wifi-netwerk te veranderen via de Google Home app zonder de Chromecast opnieuw in te stellen.

Chromecast wifi-netwerk verwijderen

Als je het wifi-netwerk wilt verwijderen zonder de Google Home-app is het ook mogelijk om de Chromecast te resetten. Dit kan handig zijn als je niet beschikt over de Google Home app waar de Chromecast op staat aangesloten. Bij het resetten van de Chromecast worden alle wifi-instellingen verwijderd.

Als je wilt weten hoe je dit doet, kan je de stappen volgen in het artikel: Chromecast resetten.

Het je problemen met het wijzigen of verwijderen van je wifi-netwerk? Of lukt het niet om je Chromecast opnieuw te installeren? Laat een reactie hieronder achter en ik probeer jou te helpen het probleem op te lossen.

Google Chromecast updaten

Het updaten van de Google Chromecast gebeurd automatisch of tijdens de installatie van een nieuwe Chromecast. Het is niet mogelijk om handmatig je Google Chromecast te update.

Je kan via de Google Home app, op de TV of via de Chromecast zien of er een update bezig is. Je kan ook de voortgang van een update ook volgen via de Google Home App of via het statuslampje op jouw Chromecast.

Hoelang duurt het om de Chromecast te updaten?

Het updaten van de Chromecast neemt over het algemeen rond de 10 minuten in beslag. Je kan controleren of de update nog bezig is het lampje op jouw Chromecast. Als het lampje oranje knipperend is, dan is de update nog bezig. Het is belangrijk om de Chromecast niet los te koppelen van het stroom tijdens een update.

Wat is de laatste Chromecast software versie?

Informatie over nieuwe software updates, release informatie en de laatste versie van een specifieke Chromecast kan je vinden op de Chromecast Help support blog.

Ga naar Release opmerkingen en laatste firmware versies

In dit artikel kun je vergelijken of jouw versie van de Chromecast overeenkomt met de laatste firmware/software versie.

Waar vind ik de firmware versie van mijn Chromecast?

 • Open Google Home app
 • Selecteer de Chromecast
 • Ga naar instellingen via het tandwiel
 • De firmware versie van de Chromecast vind je onderaan in de instellingen.

Google Chromecast update niet

Als de update van de Chromecast niet kan worden voltooid of het duurt langer dan 10 minuten, kan je de volgende stappen ondernemen om het apparaat up te daten.

Haal de Chromecast 1 minuut van het stroom af en sluit deze vervolgens weer aan. De Chromecast zal de update automatisch hervatten en voltooien.

Als deze oplossing niet werkt, kan je er ook voor kiezen om de Chromecast te resetten. Gebruik hiervoor de handleiding Chromecast resetten.

Nadat je de Chromecast gereset hebt, kun je de Chromecast opnieuw installeren. Tijdens de installatie zal de Chromecast de software versie van de Chromecast updaten na de laatste versie.

Bij de volgende specifieke routers is het nodig om de Chromecast terug te zetten naar fabrieksinstellingen voordat deze geüpdate wordt. Dit geld voor de volgende routers:

 • TPLink Archer C7 v1/v2
 • Netgear R6100/6200/6300
 • Asus RT_AC66U, RT_AC68W
 • Buffalo WZR_D1800H

Meer hierover vind je op Chromecast Help.

Heb je nog vragen over specifieke versies of het updaten van jouw Google Chromecast? Laat hieronder een reactie achter.

Google Chromecast 4 met Google TV

Google heeft 30 september 2020, tijdens het Launch Night In event, de nieuwe Chromecast 4 met Google TV aangekondigd. De Chromecast 4 heeft een nieuw design, afstandsbediening en werkt met Google TV.

Google heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de nieuwe Chromecast 4 te koop zal zijn in Nederland. Natuurlijk zullen we jou daar op de hoogte van houden in dit artikel. In deze blog lees je alles over de nieuwe features, design, prijzen, specificaties en afstandsbediening van de Google Chromecast 4 en de Google TV.

Inhoudsopgave:

Wat is nieuw in de Chromecast 4?

De nieuwe features van de Google Chromecast 4 met Google TV in het kort:

 • De Chromecast 4 heeft een nieuw design gekregen in 3 kleuren
 • De Chromecast 4 wordt geleverd met een afstandsbediening met spraakbesturing
 • De Google Chromecast 4 werkt met Google TV
 • De Chromecast met Google TV ondersteund 4K video resolutie met 60 FPS streaming
 • HDR-formaten: HDR10, HDR10+, Dolby Vision
 • Audio formaten: Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos
Google Chromecast 4 Sabrina Sunrise met Google TV
Google Chromecast 4 Sunrise

Chromecast 4 release datum Nederland

De Chromecast met Google TV is 30 september 2020 aangekondigd door Google en zal vanaf dat moment beschikbaar zijn in een beperkt aantal landen, waaronder VS, UK, Duitsland. In Duitsland is de Chromecast beschikbaar vanaf 16 oktober 2020.

De release datum van de Chromecast 4 met Google TV voor Nederland is nog niet bekend gemaakt door Google.

Prijs Chromecast 4

De prijzen van de Google Chromecast 4 Sabrina in het buitenland:

 • Verenigde Staten: $49,99
 • Verenigd Koninkrijk: £59,99,-
 • Duitsland: €68,23
 • Frankrijk: €69,99

Wat is de prijs van de Chromecast 4 in Nederland?

De Google Chromecast 4 gaat in Nederland €69,99 kosten volgens de verwachtingen.

Design Chromecast 4

Het design van de Chromecast 4 is weer helemaal veranderd vergeleken met de Chromecast 3. Hieronder lees je de belangrijkste verschillen in het design van de Chromecast 4.

De nieuwe Chromecast met Google TV is in 3 verschillende kleuren uitgebracht:

 • Snow
 • Sunrise
 • Sky

De kleuren zijn wat minder vel dan de vorige Chromecast die uitgebracht werd in rood, geel en zwart. Ze hebben een pastel achtige kleur die er wat ons betreft strakker uitziet en beter in de huiskamers past. Wat verder opvalt in het design van de Chromecast 4 zijn de ronde hoeken en het duidelijke Google logo in het midden.

Google Chromecast 4 Sky met afstandsbediening

Ook is natuurlijk de afstandsbediening aankondigt die meegeleverd wordt met de nieuwe Google Chromecast 4. De afstandsbediening wordt geleverd in dezelfde 3 kleuren, wit, blauw en roze. Een mooi apparaat met weer dezelfde ronde hoeken als de Chromecast media streamer.

Wat ons betreft, is het design van de Chromecast 4 flink verbeterd als we deze vergelijk met de Chromecast Ultra en de Chromecast 3e generatie. Wat vinden jullie van het design?

Google Chromecast 4 specificaties

De nieuwe Chromecast 4 heeft een aantal mooie specificaties in de media streamer die de gebruikerservaring flink zullen verbeteren.

Specificaties Chromecast 4:

 • 4K video resolutie met 60 FPS streaming
 • HDR formaten: HDR10, HDR10+, Dolby Vision
 • Audio formaten: Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos
 • Operating System: Android TV OS

Hiermee lijkt het dat er geen Chromecast Ultra 2 komt en deze voorgoed te worden vervangen nu de Chromecast 4 4K ondersteuning heeft. Ook verwachten wij niet meer dat er ooit een nieuwe versie van de Chromecast audio wordt uitgebracht.

Stadia wordt op dit moment nog niet ondersteund door de Chromecast 4 (helaas). De verwachting is wel dat Google binnenkort een update gaat uitbrengen die Stadia ondersteuning toevoegt.

Afstandsbediening Chromecast 4

De Chromecast 4 wordt zoals al verwacht geleverd met een afstandbediening (remote control). De afstandsbediening is voorzien van 2 knoppen voor snelle navigatie naar Netflix of Youtube. De touch scroll pad kan eenvoudig worden gebruikt voor de navigatie in de Google TV. Daarnaast zijn er knoppen om het geluid te dempen, naar home te gaan, terug te gaan naar het vorige scherm of om de Google TV uit te zetten.

Chromecast 4 met Google Assistent

De Chromecast 4 afstandsbediening heeft een ingebouwde microfoon en is voorzien van een knop om spraakopdrachten uit te voeren. De spraakopdrachten werken samen met Google Assistent. Hierdoor kan je spraakopdrachten invoeren zoals:

 • Speel x op Netflix af
 • Speel x op Spotify af
 • Speel x op YouTube af

De afstandsbediening van de Google Chromecast is vergelijkbaar met de met de Amazon Fire TV Stick die het makkelijker maakt om te switchen van apps en geluid aan te passen of om de serie te pauzeren of af te spelen.

De afstandsbediening heeft 2 AAA-batterijen die worden meegeleverd bij het bestellen van de Chromecast 4.

Google Chromecast 4 Snow afstandsbediening
Google Chromecast 4 Snow afstandsbediening

Google TV

Google heeft de Chromecast 4 met Google TV aangekondigd in de laatste versie van de Google Chromecast. Wat is de Google TV en wat is het voordeel ervan?

Wat is Google TV?

Google TV is een interface met een overzicht van apps voor de Chromecast die draait op Android TV, het besturingssysteem van Google voor smart TV’s en streamings apparaten. Google TV is bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren voor Chromecast gebruikers.

De interface van de Google TV heeft een duidelijk overzicht van alle apps waarin gezocht kan worden. Daarnaast wordt er aanbevolen content getoond op basis van jouw gedrag. Ook is er een watch list, waar je series of films aan kan toevoegen. De Chromecast met Google TV is een grote vooruitgang ten opzichte van de vorige versie en maakt het nog interessanter om de Chromecast 4 aan te schaffen. Google heeft gekozen om de focus te leggen op personalisering van content in de Google TV, wat we al kennen van apps zoals Netflix. De Google TV werkt met de meegeleverde afstandsbediening van de Chromecast, waarmee je eenvoudig content kan zoeken en kan navigeren. Met Google Assistent kan je de Google TV ook besturen met spraakopdrachten.

De Google TV ondersteund heel veel apps, zoals Netflix, Youtube, Disney, Prime video, Spotify. Je kan kiezen uit een lijst met 6500 apps die je kan downloaden in de Google TV.

We hebben helaas zelf nog niet ervaren hoe de Google TV werkt, maar zullen dit uiteraard delen met jullie. De verwachting van de Google TV zijn hoog en samen met de afstandsbediening, heeft Google ons overtuig om de nieuwe Chromecast te kopen.

Chromecast 4 kopen

Je kunt de Chromecast 4 inmiddels kopen bij verschillende resellers die de Chromecast met Google TV uit het buitenland importeren en voor een (te) hoge prijs doorverkopen. Helaas is de officiële Chromecast 4 met Google TV op dit moment nog niet uitgebracht in Nederland en is er nog geen release datum gegeven.

We verwachten dat de Chromecast 4 pas over een aantal maanden officieel wordt uitgebracht in Nederland door Google met een Nederlandse update, maar laten we hopen dat die deze maand nog uitkomt. Wij gaan hem in ieder meteen halen zodra deze uitkomt in Nederland. Jij ook?

We zullen jullie natuurlijk op de hoogte houden wanneer de officiële Nederlandse Chromecast 4 beschikbaar en te koop is bij verschillende aanbieders met de beste deals voor de nieuwste Chromecast. Kun je toch niet wachten en wil je de buitenlandse versie als eerste proberen, hieronder vind je de beste deals voor de Chromecast 4.

Koop de Chromecast 4 met Google TV

Extra Informatie: Houdt er rekening mee dat elke Google Chromecast 4 met Google TV die nu te koop is uit het buitenland geïmporteerd worden door partners van bol en dus niet de officiële uitgebrachte Nederlandse versie van de Google Chromecast met Google TV is. Dit zorgt ervoor dat bepaalde functionaliteiten nog niet ondersteund worden in de Chromecast en dat er een hogere prijs betaald moet worden.

Review Chromecast 4

De grootste voordelen van de Chromecast 4 zijn natuurlijk:

 • Google TV
 • 4K ondersteuning
 • Afstandsbediening

Het nadeel op dit moment is de Chromecast in Nederland nog niet alle functionaliteiten ondersteund worden, hoge prijs en dat er nog een aantal verbeteringen door Google gemaakt moeten worden om de gebruikerservaring te verbeteren.

In de review van Bright, die de niet officiële Chromecast 4 alvast hebben gekocht, vind je meer informatie over de missende functionaliteiten en verbeterpunten van de Chromecast met Google TV .

Review van Bright over de Google Chromecast met Google TV

Wat vinden jullie van de Chromecast 4 met Google TV? Is de Chromecast een verbetering ten opzichte van de vorige versies en laat je jouw oude Chromecast vervangen door de nieuwe Chromecast 4? Natuurlijk zullen we een review plaatsen, nadat we de officiële Chromecast 4 hebben gekocht.

Laat een reactie achter hieronder met jouw mening over de nieuwste Chromecast en/of Google TV, vragen over de Chromecast 4, informatie die je mist in dit artikel of onjuiste informatie. Vergeet niet deze blog over de Chromecast met Google TV te delen!

Google Chromecast 3: een upgrade die je niet mag missen

Even ’s avonds lekker naar je favoriete series of films kijken zonder dat je bezig bent met allerlei losse apparaten en afstandsbedieningen? Dan kies je natuurlijk voor Chromecast! Dit is een erg handig apparaatje wat van jouw oude televisie een smart entertainment device maakt. De Chromecast 3 (2019) is van de laatste generatie die nog meer voor jou kan bieden met de laatste standaarden.

Chromecast 3 mediaspeler kopen
Chromecast 3 kopen

Je eigen slimme apparaat

Een Chromecast 3 kopen is iets waar je eigenlijk gewoon niet over hoeft te twijfelen. Met een zeer redelijke prijs krijg je enorm veel waar voor je geld. Dankzij diverse handige apps heb je geen smart televisie nodig om je favoriete content af te spelen. Je kunt bijvoorbeeld lekker even op Netflix gaan met jouw account. Het enige wat je nodig hebt is een HDMI aansluiting en een stroomaansluiting. En uiteraard een goed werkende wifi verbinding om verbinding te maken tussen de router en jouw smart devices.

Voordelen Chromecast 3: Sneller en beter

De Chromecast 3 is de derde generatie van de Chromecast series waarbij dit model veel weg heeft van de tweede genratie: het heeft een rond model met bijna hetzelfde design, maar is wel een stuk sneller geworden. Dat mag ook wel met de hedendaagse eisen, je wilt al je content natuurlijk snel en soepel afgespeeld hebben. Hiervoor zorgt dit nieuwe model: een fijnere kijkervaring zoals jij dat ook graag wilt hebben.

Chromecast 3 als mediaplayer

Dankzij dit klein stukje hardware zorg jij voor heel wat besparing aan ruimte en heb je niet meer de ergernis van allerlei grote hardware apparaten die je weer apart moet aansluiten. En natuurlijk de bijbehorende kabels die weer een lelijk aanzicht geven. Omdat de Chromecast 3 op veel apparaten wordt ondersteund en je dus makkelijk content kunt streamen aan de hand van het Chromecast logo (wat je in diverse video’s tevoorschijn ziet komen) is de gebruiksvriendelijkheid groot. Je kunt via Google Chrome je eigen server op je pc opzetten. Zo kan je ook films en andere data makkelijk streamenmet diverse handige functies en mogelijkheden om de kwaliteit aan te passen waar nodig.

Foto’s en video’s makkelijk streamen

Wellicht vind je het leuk om diverse persoonlijke content te laten zien op een groter scherm. Ook dat is iets wat met de Chromecast 3 mogelijk is. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je apparaten op hetzelfde wifi netwerk zitten waardoor je zo jouw films met gemak op de televisie kunt afspelen. Zo kan je ook heel makkelijk de Chromecast 3 gebruiken voor videopresentaties zonder dat je allerlei apparatuur moet aansluiten om beeld te krijgen.

Overal controle

Je hebt dus overal controle over wat je op een scherm wilt laten zien. Je kunt met diverse mediastream apps op een tablet, smartphone of pc content sturen en beheren. Hierbij kunnen andere gebruikers op hetzelfde netwerk ook de controle houden over wat er afspeelt: je kunt met elk smart device de content pauzeren wanneer dat nodig is. De Chromecast 3 kopen is dus eigenlijk iets wat je gewoon moet doen!

Google Chromecast 3 kopen

De nieuwste Chromecast 3 (2019) is nu al te koop vanaf €39,-. Let er bij het kopen op dat je niet de oude versie koopt. Hij wordt vaak aangeduid als Google Chromecast V3 of Google Chromecast 2018 en is te herkennen aan het nieuwe platte uiterlijk (zie foto’s hierboven).

Of bestel de Chromecast Ultra:

Google Chromecast Ultra (4K)

Google heeft weer een nieuwe Chromecast aangekondigd. In dit bericht lees je alles over de nieuwe Chromecast Ultra, voordelen van de Ultra ten opzichte van de v3 en de beste deals om de Chromecast Ultra te kopen.

Wat is de Chromecast Ultra?

device-chromecast-ultra

De Google Chromecast Ultra is een mediaspeler waarmee het mogelijk is vanaf je telefoon, tablet of computer 4K videos te streamen naar jouw TV.

Qua uiterlijk is de Chromecast Ultra niet heel veel verschillend met zijn voorganger. Er zijn een aantal goede verbeteringen gedaan door Google. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen tussen de Chromecast 2 en de Chromecast Ultra.

Voordelen Chromecast Ultra

 • Streamen tot 4K Ultra HD en HDR in plaats van 1080p HD
 • Laadtijd en bufferen  is significant verbeterd.
 • Streamen met de Chromecast Ultra kan nu ook via ethernet in plaats van alleen via de WIFI.

Chromecast Ultra kopen

De Chromecast Ultra 4K media streamer is beschikbaar bij verschillende aanbieders. We hebben 2 aanbieder uitgelicht voor jullie die aantrekkelijk deals hebben voor de Chromecast Ultra.

Chromecast Ultra kopen bij Bol.com

Ook bij Bol is hij inmiddels te verkrijgen! Voor dezelfde prijs van €79,99 kan je hem bestellen en is deze de volgende dag in huis!

Koop nu de Chromecast Ultra bij Bol.com

Koop Google Chromecast Ultra bij Coolblue

De Chromecast Ultra is beschikbaar bij Coolblue voor een prijs van €84,99

Koop de Chromecast Ultra bij Coolblue

Wat vind jij van de Google Chromecast Ultra?

Laat in een reactie onder weten wat jij vind van de Chromecast Ultra. Wij vinden het een grote verbetering dat de Ultra 4K ondersteund.