Google Chromecast 4: Sabrina

Informatie over de nieuwste Chromecast, die waarschijnlijk de naam Google Chromecast 4: Sabrina krijgt, is uitgelekt in een TV commercial van Android TV.

Update 16 september: 30 september zal Google de nieuwe Chromecast met Google TV presenteren

Chromecast 4 features

De nieuwe features van de Google Chromecast 4 in het kort (geruchten)

  • Nieuw design
  • Afstandsbediening
  • 4K streaming
  • Support HDMI 2.1 & Dolby Vision-ondersteuning
  • Gaming mode

Chromecast 4 release datum

De release datum van de Chromecast 4 is nog niet bekend, maar geruchten zeggen dat die dit jaar nog wordt uitgebracht. Met de huidige Corona situatie zou het ons niet verbazen als deze verplaatst wordt naar volgend jaar.

Google Chromecast 4 prijs

De prijs van de Google Chromecast 4 Sabrina is nog niet bekend, maar er zijn geruchten dat deze rond de 80 dollar zal gaan kosten. In Nederland zou dit waarschijnlijk dezelfde prijs als de worden als de Chromecast Ultra, €79,99. De prijzen van de vorige versies van de Chromecast zullen met de nieuwe release omlaag gaan.

Update 16 september over de prijs: waarschijnlijk zal de Chromecast $49,99 gaan kosten

Chromecast 4 design

Het design is nog niet helemaal bekend, maar uit de uitgelekte TV commercial krijgen we een sneak preview van het design van de Google Chromecast 4. De hoeken van de Chromecast lijkt een stuk ronder te zijn. Later zal blijken of dit ook het definitieve design van Chromecast 4 zal worden. Uit andere afbeeldingen uit de promo foto’s blijkt dat de Chromecast 4 in 3 verschillende kleuren zal uitkomen: wit, zwart en licht roze.

Update 16 september over de kleuren: Rock Candy – Summer Melon – Summer Blue

Google Chromecast 4

Google Chromecast 4 specificaties

Over de specificaties van de Google Chromecast 4 is op dit moment nog weinig bekend.

De geruchten gaan dat Google Chromecast 4 Sabrina HDMI 2.1, Dolby Vision-ondersteuning en een gamingmodus met lage latentie toevoegt die zou kunnen werken met Stadia.

Wij vragen ons af of de Chromecast standaard 4K gaat ondersteunen zoals de Chromecast Ultra, maar hierop zullen we moeten wachten tot de release van de nieuwe Chromecast.

Chromecast 4 of Chromecast Ultra 2?

Er is nog niks bekend over een nieuwe versie van de Chromecast Ultra. Het zou goed mogelijk zijn dat Google besluit om deze 2 versies samen te voegen, en de nieuwe versie van de Chromecast standaard 4K te laten ondersteunen. De geruchten van de hoge prijs van de Chromecast Sabrina zouden dit kunnen bevestigen.

Chromecast 4 afstandsbediening

Uit de trailer van Android TV blijkt ook dat er een afstandsbediening (remote control) wordt meegeleverd met de Chromecast. Dit zou vergelijkbaar zijn met de Amazon Fire TV van Amazon. Dit maakt het makkelijker om te switchen van apps en geluid aan te passen of om de serie te pauzeren of af te spelen.

Chromecast 4 afstandsbediening

Chromecast 4 kopen

Helaas is de Chromecast 4 nog niet te koop en zal het waarschijnlijk nog wel even duren voordat deze in Nederland te koop is. Wij zullen jullie op de hoogte houden hiervan.

Heb jij meer informatie over de prijs, design of release datum van de Chromecast 4? Laat een reactie achter en we zullen dit artikel updaten met de laatste informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *