Google Chromecast 4 Sabrina Sky

Google Chromecast 4 Sabrina met Google TV (2020)

Google heeft 30 september 2020, tijdens het Launch Night In event, de nieuwe Chromecast 4 met Google TV aangekondigd. De Chromecast 4 heeft een nieuw design, afstandsbediening en werkt met Google TV.

Google heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de nieuw Chromecast 4 te koop zal zijn in Nederland. Natuurlijk zullen wij jouw daar op de hoogte van houden in dit artikel. In deze blog lees je alles over de nieuwe features, design, prijzen, specificaties en afstandsbediening van de Google Chromecast 4 en de Google TV.

Inhoudsopgave:

Wat is nieuw in de Chromecast 4?

De nieuwe features van de Google Chromecast 4 met Google TV in het kort:

 • De Chromecast 4 heeft een nieuw design gekregen in 3 kleuren
 • De Chromecast 4 wordt geleverd met een afstandsbediening met spraakbesturing
 • De Google Chromecast 4 werkt met Google TV
 • De Chromecast Sabrina ondersteund 4K video resolutie met 60 FPS streaming
 • HDR formaten: HDR10, HDR10+, Dolby Vision
 • Audio formaten: Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos
Google Chromecast 4 Sabrina Sunrise met Google TV
Google Chromecast 4 Sunrise

Chromecast 4 release datum Nederland

De Chromecast is 30 september aangekondigd door Google en zal vanaf dat moment beschikbaar zijn in een beperkt aantal landen, waaronder VS, UK, Duitsland. In Duitsland is de Chromecast beschikbaar vanaf 16 oktober.

De release datum van de Chromecast 4 Sabrina voor Nederland is nog niet bekend gemaakt door Google.

Bekijk de introductie video van Google over de nieuwe Chromecast met Google TV

Prijs Chromecast 4

De prijzen van de Google Chromecast 4 Sabrina in het buitenland:

 • Verenigde Staten: $49,99
 • Verenigd Koningkrijk: £59,99,-
 • Duitsland: €68,23
 • Frankrijk: €69,99

Wat is de prijs van de Chromecast 4 in Nederland?

De Google Chromecast 4 gaat in Nederland €69,99 kosten volgens de verwachtingen.

Design Chromecast 4

Het design van de Chromecast 4 is weer helemaal veranderd ten opzichte van de Chromecast 3. Hieronder lees je de belangrijkste verschillen in het design van de Chromecast 4.

De nieuwe Chromecast met Google TV is in 3 verschillende kleuren uitgebracht:

 • Snow
 • Sunrise
 • Sky

De kleuren zijn wat minder vel dan de vorige Chromecast die uitgebracht werd in rood, geel en zwart. Ze hebben een pastel achtige kleur die er wat ons betreft strakker uitziet en beter in de huiskamers past. Wat verder opvalt in het design van de Chromecast 4 zijn de ronde hoeken en het duidelijke Google logo in het midden.

Google Chromecast 4 Sky met afstandsbediening

Ook is natuurlijk de afstandsbediening aankondigt die meegeleverd wordt met de nieuwe Google Chromecast 4. De afstandsbediening wordt geleverd in dezelfde 3 kleuren, wit, blauw en roze. Een mooi apparaat met weer dezelfde ronde hoeken als de Chromecast media streamer.

Wat ons betreft is het design van de Chromecast 4 flink verbeterd als we deze vergelijk met de Chromecast Ultra en de Chromecast 3e generatie. Wat vinden jullie van het design?

Google Chromecast 4 specificaties

De nieuwe Chromecast 4 heeft een aantal mooie specificaties in de media streamer die het gebruikerservaring omhoog zullen brengen.

Specificaties Chromecast 4:

 • 4K video resolutie met 60 FPS streaming
 • HDR formaten: HDR10, HDR10+, Dolby Vision
 • Audio formaten: Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos
 • Operating System: Android TV OS

Hiermee lijkt het dat er geen Chromecast Ultra 2 komt en deze voorgoed te worden vervangen nu de Chromecast 4 4K ondersteuning heeft. Ook verwachten wij niet meer dat er ooit een nieuwe versie van de Chromecast audio wordt uitgebracht.

Stadia wordt op dit moment nog niet ondersteund door de Chromecast 4 (helaas). De verwachting is wel dat Google binnenkort een update gaat uitbrengen die Stadia ondersteuning toevoegt.

Afstandsbediening Chromecast 4

De Chromecast 4 wordt zoals al verwacht geleverd met een afstandbediening (remote control). De afstandsbediening is voorzien van 2 knoppen voor snelle navigatie naar Netflix of Youtube. De touch scroll pad kan eenvoudig worden gebruikt voor de navigatie in de Google TV. Daarnaast zijn er knoppen om het geluid te dempen, naar home te gaan, terug te gaan naar het vorige scherm of om de Google TV uit te zetten.

Chromecast 4 met Google Assistent

De Chromecast 4 afstandsbediening heeft een ingebouwde microfoon en is voorzien van een knop om spraakopdrachten uit te voeren. De spraakopdrachten werken samen met Google Assistent. Hierdoor kan je spraakopdrachten invoeren zoals:

 • Speel x op Netflix af
 • Speel x op Spotify af
 • Speel x op YouTube af

De afstandsbediening van de Google Chromecast is vergelijkbaar met de met de Amazon Fire TV Stick die het makkelijker maakt om te switchen van apps en geluid aan te passen of om de serie te pauzeren of af te spelen.

De afstandsbediening heeft 2 AAA batterijen die worden meegeleverd bij het bestellen van de Chromecast 4.

Google Chromecast 4 Snow afstandsbediening
Google Chromecast 4 Snow afstandsbediening

Google TV

Google heeft de Chromecast 4 met Google TV aangekondigd in de laatste versie van de Google Chromecast. Wat is de Google TV en wat is het voordeel ervan?

Wat is Google TV?

Google TV is een interface met een overzicht van apps voor de Chromecast die draait op Android TV, het besturingssysteem van Google voor smart TVs en streamings apparaten. Google TV is bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren voor Chromecast gebruikers.

De interface van de Google TV heeft een duidelijk overzicht van alle apps waarin gezocht kan worden. Daarnaast wordt er aanbevolen content getoond op basis van jouw gedrag. Ook is er een watch list, waar je series of films aan kan toevoegen. De Chromecast met Google TV is een grote vooruitgang ten opzichte van de vorige versie en maakt het nog interessanter om de Chromecast 4 aan te schaffen. Google heeft gekozen om de focus te leggen op personalisering van content in de Google TV, wat we al kennen van apps zoals Netflix. De Google TV werkt met de meegeleverde afstandsbediening van de Chromecast, waarmee je eenvoudig content kan zoeken en kan navigeren. Met Google Assistent kan je de Google TV ook besturen met spraakopdrachten.

De Google TV ondersteund heel veel apps, zoals Netflix, Youtube, Disney, Prime video, Spotify. Je kan kiezen uit een lijst met 6500 apps die je kan downloaden in de Google TV.

We hebben helaas zelf nog niet ervaren hoe de Google TV werkt, maar zullen dit uiteraard delen met jullie. De verwachting van de Google TV zijn hoog en samen met de afstandsbediening, heeft Google ons overtuig om de nieuwe Chromecast te kopen.

Chromecast 4 kopen

Helaas is de Chromecast 4 op dit moment nog niet te koop in Nederland.

Wij verwachten zelf dat deze over een aantal maanden pas beschikbaar komt in Nederland, maar laten we hopen dat die deze maand nog uitkomt, zodat je de Chromecast 4 kan kopen. Wij gaan hem in ieder meteen halen zodra deze uitkomt in Nederland. Jij ook?

Wij zullen jullie natuurlijk op de hoogte houden wanneer de Chromecast 4 beschikbaar en te koop is bij verschillende aanbieders met de beste deals voor de nieuwe Chromecast. Je kan het natuurlijk ook zelf in de gaten houden door te zoeken op bol.com waar die waarschijnlijk als eerste uit komt.

Zoek Chromecast 4 op Bol.com

Update: Op Bol.com staat inmiddels een Chromecast 4 met Google TV te koop voor een hoge prijs van €129,99. Hou er rekening mee dat deze Chromecast uit het buitenland geïmporteerd is door een partner van bol en dus niet de officiële uitgebrachte Nederlandse versie van Google is.

Review Chromecast 4

Wat vinden jullie van de Chromecast 4 met Google TV? Is de Chromecast een verbetering ten opzichte van de vorige versies en laat je jouw oude Chromecast vervangen door de nieuwe Chromecast 4? Natuurlijk zullen wij een review plaatsen, nadat wij de Chromecast 4 hebben gekocht.

Laat een reactie achter hieronder met jouw mening over de nieuwe Chromecast en Google TV, vragen die je hebt, informatie die je mist in dit artikel of onjuiste informatie.

Delen

2 thoughts on “Google Chromecast 4 Sabrina met Google TV (2020)”

 1. Goedemorgen,

  De Google Chromecast met Google TV – 4K – Wit is te koop bij BOL.com voor de prijs van 129.90 euro, wel wat aan de hoge prijs vindt ik.

  Gr
  Herman.

  1. Hi Herman,

   Dankje voor de reactie en update.

   Het lijkt hier om een bedrijf te gaan die waarschijnlijk de Chromecast 4 met Google TV uit het buitenland importeert en doorverkoopt. De Chromecast zal denk ik ook de internationale versie zijn.

   De prijs is zeker heel hoog, verwachtingen in Nederland ligt rond de €70,-. Denk dat iemand snel geld wil verdienen door te kopen in VS en door te verkopen in Nederland. Ik zou niet aanraden om deze aan te schaffen op dit moment en wachten tot die officieel in Nederland wordt uitgebracht.

   Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *