Google Chromecast naam veranderen via Google Home app

Als er meerdere Chromecast-apparaten zijn aangesloten in jouw huis op het WIFI-netwerk, is het handig om de naam van de Chromecast te veranderen. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk streamt naar de verkeerde Chromecast.

Tijdens de installatie van de Chromecast is het ook al mogelijk om de naam van de Chromecast te wijzigen. In sommige gevallen wil je de Chromecast snel installeren en later pas de naam wijzigen.

Bij het kiezen van de naam voor het apparaat is het handig om de locatie van de Chromecast te kiezen en eventueel jouw naam of versie van de Chromecast. Je kan hierbij denken aan namen, zoals:

 • Chromecast Woonkamer Koen
 • Chromecast Ultra slaapkamer

Natuurlijk is het geheel je eigen keuze welke herkenbare (of grappige) naam jij jouw Chromecast wilt geven.

De onderstaande stappen voor het wijzigen van de naam van de Google Chromecast zijn geschikt voor alle versies van Chromecast. Het is belangrijk dat je de Google Home app update naar de laatste versie via de App store of Play store.

Naam wijzigen van Chromecast

 1. Open Google Home app.
 2. Selecteer de Chromecast.
 3. Ga naar Apparaatinstellingen via het tandwiel.
 4. Druk op de Naam.
 5. Wijzig de naam en kies Opslaan.

De naam van jouw Chromecast is nu gewijzigd. Als je vanaf nu iets gaat streamen, kun je de nieuwe naam van jouw apparaat kiezen.

Heb je problemen met het veranderen van de naam van jouw Google Chromecast? Laat een reactie achter en we proberen jou te helpen bij het wijzigen.

Chromecast Ethernet Adapter

In dit artikel leggen we uit wat de Ethernet Adapter voor Chromecast is, wat de specificaties en prijzen zijn, hoe je de adapter kunt installeren en aansluiten en waar je de adapter kan kopen.

Inhoudsopgave:

Wat is een Chromecast Ethernet Adapter?

De Ethernet Adapter voor de Chromecast is een klein apparaat die gebruikt wordt voor het verbeteren van de snelheid van het streamen van de Chromecast door deze direct aan te sluiten op de router via een ethernet kabel.

De Ethernet Adapter wordt aangesloten op het stroomnetwerk met een 2 meter lange kabel en wordt verbonden met de Chromecast via de USB-C kabel. De ethernet kabel wordt aangesloten op de adapter en een router met een werkende internetverbinding.

De Ethernet Adapter wordt gebruikt om het streamen van games via Google Stadia of 4K content sneller en betrouwbaarder te maken. Ook kan de adapter gebruikt worden als er last is van een slechte WIFI verbinding in een ruimte.

Ethernet Adapter Chromecast 4

Specificaties Ethernet Adapter Chromecast

Hieronder staan de specificaties van de Ethernet Adapter voor de Chromecast die wordt geleverd door Google. De adapter is alleen beschikbaar in de kleur wit en niet in de verschillende kleuren van de nieuwe Chromecast 4 en afstandsbediening.

Lengte5,9cm
Breedte2,7cm
Hoogte4,7cm
Gewicht95.6 gram
KleurWit
Connectiviteit10/100 Mbps poort
Power5V, 1.5A
Specificaties Ethernet Adapter Chromecast met Google TV (US)

Wat wordt er meegeleverd?

Als je de Chromecast Ethernet Adapter besteld, krijg je uitsluitend de Ethernet Adapter met USB-C kabel die aangesloten kan worden op de Google Chromecast. Het netsnoer van de ethernet adapter is 2 meter lang.

Let op: De ethernet kabel en de Google Chromecast zelf worden niet meegeleverd.

Hoe kan ik de Ethernet Adapter voor de Chromecast installeren?

Je kunt de Ethernet Adapter eenvoudig aansluiten op je Chromecast. Je heb hiervoor een ethernet kabel nodig, een stopcontact en een router of internet aansluitpunt.

Vervolgens kan je de volgende stappen nemen om hem aan te sluiten:

 • Sluit de USB-C kabel van de ethernet adapter aan op de Chromecast
 • Sluit de ethernet kabel aan op de Chromecast
 • Sluit de ethernet kabel aan op een router of internet aansluitpunt
 • Sluit de ethernet adapter aan op het stroom

Mocht je problemen hebben met het installeren, laat onderaan dit bericht een reactie achter. Het is normaal volgens Google dat de ethernet adapter warm kan worden.

Wat is de prijs van de Chromecast Ethernet Adapter?

De prijs in Nederland voor de Ethernet Adapter voor de Chromecast met Google TV wordt €19,99, exclusief Google Chromecast en Ethernet kabel.

Waar kan ik een Ethernet Adapter voor de Chromecast kopen?

De Ethernet Adapter voor de Chromecast 4 met Google TV is momenteel nog niet te koop in Nederland. Op het moment dat de Chromecast met Google TV uitkomt, zal de ethernet adapter voor deze Chromecast ook worden uitgebracht.

Natuurlijk houden we je op de hoogte wanneer deze uitkomt voor de Chromecast 4. De Ethernet Adapter voor de Chromecast 3 kunnen wij helaas niet meer vinden in de online shops en Google Store.

Problemen van de Ethernet Adapter Chromecast

Heb je problemen met het instellen van de Ethernet Adapter zelf of het instellen van de Chromecast met ethernet adapter, laat dan hieronder een reactie achter.

We zullen dit bericht updaten met de meest voorkomende problemen.

Problemen? Contact het Chromecast Support Team!

Ervaar je problemen met de Chromecast en werkt de Chromecast nog steeds niet nadat je al van alles geprobeerd heb? Er is een Chromecast Support Team beschikbaar in alle landen die je kunt bellen om hulp te vragen. Voordat je gaat bellen kan je eerst het volgende proberen:

Reboot Chromecast en router

Reset eerst je Chromecast en je router, want vaak lost dit de meeste streaming en connectie problemen al vanzelf op. Om je Chromecast te rebooten moet je het apparaat 30 seconden van het stroom afhalen en daarna er weer opnieuw indoen. Hetzelfde geldt voor je router, haal deze ook 30 seconden van het stroom af en sluit het daarna weer aan.

Telefoonnummers Chromecast Support Team

Mocht je alsnog problemen ondervinden met de Chromecast kan je het volgende nummer bellen in Nederland: 08000205955 tussen 9:00 en 17:00 van maandag t/m zaterdag. Voor overige landen is er een lijst met telefoonnummers beschikbaar.

Wij hebben nog geen ervaring met het Chromecast Support Team, omdat bij ons alles goed werkt. Heb jij wel ervaring hiermee? Deel deze in de reacties hieronder.

Volledig scherm delen met Chromecast

In dit artikel zal ik uitleggen hoe je je volledige scherm kan delen met jouw Chromecast in 4 simpele stappen. Je kan niet alleen je volledige scherm delen, maar ook een bestand, video of een Chrome tabblad.

Het voorbeeld dat ik laat zien gemaakt op een MacBook met Engelse instellingen voor Chrome. De correcte benaming kan hierdoor verschillen met jouw browser, maar de verschillende stappen zullen voor zich spreken.

Dit artikel is geüpdate op 11 januari 2021. Het is niet meer nodig om een speciale Chrome extensie te installeren.

Hoe deel ik mijn volledige scherm?

 1. Open Chrome browser en settings
 2. Kies Casten
 3. Selecteer Chromecast
 4. Kies bron

Stap 1: Open Chrome en settings

Open je Chrome browser en open het menu rechts bovenin. Je kan dit doen door op de 3 puntjes te klikken (zie onderstaande afbeelding).

Stap 1: Open Chrome menu

Stap 2: Kies Casten

Als je het menu heb geopend krijg je een lijst met opties, zoals maak nieuwe tab, nieuwe incognito tab, geschiedenis. Hier staat ook de optie bij Casten bij. Klik op deze optie.

Stap 2: Kies optie ‘Casten’

Stap 3: Selecteer Chromecast

Je krijgt nu een scherm te zien met 1 of meerdere apparaten waar je naar toe kan casten. Selecteer hier jouw Chromecast waar je jouw scherm naar toe wil delen. Op het moment dat je op jouw Chromecast klikt, zal hij beginnen met het delen van jouw scherm.

Mocht je geen apparaten zien, zorg ervoor dat je Chromecast goed staat ingesteld en dat je op hetzelfde WIFI netwerk ben aangesloten.

Stap 3: Selecteer jouw Chromecast

Stap 4: Kies bron

Je kan niet alleen een Chrome browser tab delen, maar ook je hele scherm of een bestand. Je kunt in de cast tab selecteren wat je precies wil delen met de Chromecast door middel van het klikken op bronnen.

Er zijn 3 opties:

 • Tab casten: Met deze optie deel je een tabblad van Chrome.
 • Bureaublad casten: Met deze optie kan je jouw volledige scherm delen.
 • Bestand casten: Met deze optie kan je een video of muziekbestand delen.
Stap 4: Selecteer bron

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn scherm delen via een iPhone?

Helaas is het niet mogelijk om je volledige scherm te delen via een iPhone. Je kan alleen afzonderlijke apps delen met jouw Chromecast.

Hoe kan ik mijn scherm delen via Android?

Je kan je volledige scherm delen via de Google Home-app. Selecteer jouw Chromecast en kies de optie Mijn scherm casten.

Meer vragen over het delen van je volledige scherm naar de Chromecast? Laat een reactie achter hieronder.