Problemen? Contact het Chromecast Support Team!

Ervaar je problemen met de Chromecast en werkt de Chromecast nog steeds niet nadat je al van alles geprobeerd heb? Er is een Chromecast Support Team beschikbaar in alle landen die je kunt bellen om hulp te vragen. Voordat je gaat bellen kan je eerst het volgende proberen:

Reboot Chromecast en router

Reset eerst je Chromecast en je router, want vaak lost dit de meeste streaming en connectie problemen al vanzelf op. Om je Chromecast te rebooten moet je het apparaat 30 seconden van het stroom afhalen en daarna er weer opnieuw indoen. Hetzelfde geldt voor je router, haal deze ook 30 seconden van het stroom af en sluit het daarna weer aan.

Telefoonnummers Chromecast Support Team

Mocht je alsnog problemen ondervinden met de Chromecast kan je het volgende nummer bellen in Nederland: 08000205955 tussen 9:00 en 17:00 van maandag t/m zaterdag. Voor overige landen is er een lijst met telefoonnummers beschikbaar.

Wij hebben nog geen ervaring met het Chromecast Support Team, omdat bij ons alles goed werkt. Heb jij wel ervaring hiermee? Deel deze in de reacties hieronder.

Volledig scherm delen met Chromecast

Waarschijnlijk wist je al dat je tabbladen van de browser Chrome kon delen met jouw Chromecast. Maar wist je ook al dat je het hele scherm van je laptop of computer kon streamen met de Chromecast?

In dit artikel laten we zien hoe je jouw hele scherm kan streamen. Het voorbeeld laten we zien in OSX, maar het werkt hetzelfde voor Windows.

Hoe deel ik mijn volledige scherm?

Stap 1: Cast extensie

Zorg ervoor dat je gebruik maakt van de browser Chrome en dat je de Chromecast extensie “Google Cast” heb geïnstalleerd. Mocht je de extensie nog niet hebben geïnstalleerd, voeg dan eerst de Google Cast extensie toe aan je browser.

Stap 2: Opties

Ga naar de opties van de extensie toe door op het Chromecast icoon te klikken, zoals je ziet in de afbeelding.

Stap 2: Chromecast opties
Stap 2: Chromecast extensie opties

Stap 3: Casten

Kies in het optie venster van de extensie het pijltje rechts bovenin. Hier krijg je 3 verschillende mogelijkheden, waarbij je de laatste optie “scherm/venster casten” moet selecteren. (Let op: experimenteel)

Stap 3: Chromecast scherm/venster casten
Stap 3: Chromecast scherm/venster casten

Stap 4: Deel scherm

Als je de optie van het Scherm/venster casten heb aangeklikt verschijnt er een popup, met 1 of meerdere opties. Kies de optie “Volledig scherm” en klik op delen. Als het goed is wordt er nu verbinding gemaakt met jouw Chromecast en verschijnt jou volledige scherm op de TV.

Stap 4: Volledig scherm delen
Stap 4: Volledig scherm delen

Als je nog vragen heb of als het niet lukt kan je een reactie achterlaten en we helpen je graag verder.