Problemen? Contact het Chromecast Support Team!

Ervaar je problemen met de Chromecast en werkt de Chromecast nog steeds niet nadat je al van alles geprobeerd heb? Er is een Chromecast Support Team beschikbaar in alle landen die je kunt bellen om hulp te vragen. Voordat je gaat bellen kan je eerst het volgende proberen:

Reboot Chromecast en router

Reset eerst je Chromecast en je router, want vaak lost dit de meeste streaming en connectie problemen al vanzelf op. Om je Chromecast te rebooten moet je het apparaat 30 seconden van het stroom afhalen en daarna er weer opnieuw indoen. Hetzelfde geldt voor je router, haal deze ook 30 seconden van het stroom af en sluit het daarna weer aan.

Telefoonnummers Chromecast Support Team

Mocht je alsnog problemen ondervinden met de Chromecast kan je het volgende nummer bellen in Nederland: 08000205955 tussen 9:00 en 17:00 van maandag t/m zaterdag. Voor overige landen is er een lijst met telefoonnummers beschikbaar.

Wij hebben nog geen ervaring met het Chromecast Support Team, omdat bij ons alles goed werkt. Heb jij wel ervaring hiermee? Deel deze in de reacties hieronder.

Volledig scherm delen met Chromecast

In dit artikel zal ik uitleggen hoe je je volledige scherm kan delen met jouw Chromecast in 4 simpele stappen. Je kan niet alleen je volledige scherm delen, maar ook een bestand, video of een Chrome tabblad.

Het voorbeeld dat ik laat zien gemaakt op een MacBook met Engelse instellingen voor Chrome. De correcte benaming kan hierdoor verschillen met jouw browser, maar de verschillende stappen zullen voor zich spreken.

Dit artikel is geüpdate op 11 januari 2021. Het is niet meer nodig om een speciale Chrome extensie te installeren.

Hoe deel ik mijn volledige scherm?

  1. Open Chrome browser en settings
  2. Kies Casten
  3. Selecteer Chromecast
  4. Kies bron

Stap 1: Open Chrome en settings

Open je Chrome browser en open het menu rechts bovenin. Je kan dit doen door op de 3 puntjes te klikken (zie onderstaande afbeelding).

Stap 1: Open Chrome menu

Stap 2: Kies Casten

Als je het menu heb geopend krijg je een lijst met opties, zoals maak nieuwe tab, nieuwe incognito tab, geschiedenis. Hier staat ook de optie bij Casten bij. Klik op deze optie.

Stap 2: Kies optie ‘Casten’

Stap 3: Selecteer Chromecast

Je krijgt nu een scherm te zien met 1 of meerdere apparaten waar je naar toe kan casten. Selecteer hier jouw Chromecast waar je jouw scherm naar toe wil delen. Op het moment dat je op jouw Chromecast klikt, zal hij beginnen met het delen van jouw scherm.

Mocht je geen apparaten zien, zorg ervoor dat je Chromecast goed staat ingesteld en dat je op hetzelfde WIFI netwerk ben aangesloten.

Stap 3: Selecteer jouw Chromecast

Stap 4: Kies bron

Je kan niet alleen een Chrome browser tab delen, maar ook je hele scherm of een bestand. Je kunt in de cast tab selecteren wat je precies wil delen met de Chromecast door middel van het klikken op bronnen.

Er zijn 3 opties:

  • Tab casten: Met deze optie deel je een tabblad van Chrome.
  • Bureaublad casten: Met deze optie kan je jouw volledige scherm delen.
  • Bestand casten: Met deze optie kan je een video of muziekbestand delen.
Stap 4: Selecteer bron

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn scherm delen via een iPhone?

Helaas is het niet mogelijk om je volledige scherm te delen via een iPhone. Je kan alleen afzonderlijke apps delen met jouw Chromecast.

Hoe kan ik mijn scherm delen via Android?

Je kan je volledige scherm delen via de Google Home-app. Selecteer jouw Chromecast en kies de optie Mijn scherm casten.

Meer vragen over het delen van je volledige scherm naar de Chromecast? Laat een reactie achter hieronder.