Slechte verbinding Chromecast? Nieuw: Ethernet adapter

google-brengt-ethernet-adapter-chromecastHet kan gebeuren dat de Chromecast geen goede verbinding kan maken met je WIFI netwerk. Google heeft uit alle reviews gemerkt dat een slechte WIFI verbinding een veel voorkomend probleem is en heeft hiervoor een oplossing bedacht. Met de ethernet adapter is het mogelijk om de Chromecast van internet te voorzien via een internet kabel, zodat het rechtstreeks verbonden staat op het internet.

Hoe werkt de Chromecast ethernet adapter?

De ethernet adapter wordt aangeleverd met een USB kabel. Het werkt heel simpel (net zoals de Chromecast).  Stop de adapter in het stopcontact en de USB kabel in de Chromecast. Vervolgens kan er een ethernet/internet kabel van de router/modem worden aangesloten op de adapter en wordt er connectie gemaakt met de het internet. Er wordt geen internet kabel meegeleverd in het pakket.

Ethernet adapter kopen?

De adapter voor de Chromecast is helaas nog niet te koop in Nederland. Het is momenteel alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers van de Google Play Store. Het is nog niet bekend of en wanneer het in Nederland komt, maar de kans wordt zeer groot geschat. De Chromecast wordt verkocht voor 15 dollar en was in korte tijd uitverkocht in de VS. We hopen dat hij snel voor Nederlandse gebruikers beschikbaar komt!

Iets unieks?

Nee, een ethernet adapter zelf is niets nieuw en blijkbaar had de Chromecast deze ondersteuning hiervoor al. Verschillende forum gebruikers hebben het getest met andere ethernet adapters en het blijkt mogelijk te zijn om een andere op de Chromecast aan te sluiten. Het jij meer info hierover? Laat het ons weten in de reacties. We houden je op de hoogte als hij in NL uitkomt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *